VINIČKI VATROGASCI AKTIVNI I USPJEŠNI NA NATJECANJIMA

Napisala on Sri, 11/09/2019 - 12:09,

 

NATJECANJE VZO VINICA U SKLOPU 6. MEĐUOPĆINSKOG NATJECANJA 

VZO Petrijanec u subote, 31.kolovoza bila je domaćin a DVD Družbinec organizator 6. Međuopćinskog natjecanja vatrogasaca i vatrogasne mladeži Vatrogasnih zajednica Općina Cestica, Petrijanec, Vinica i Maruševec. Natjecanje se održalo na igralištu u Družbincu, a nakon intoniranja himni prisutne je pozdravila predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek. Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, uz prisustvo načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca, Općine Cestica Mirka Korotaja i načelnika Općine Maruševec Damira Šprema te predsjednika i zapovjednika Zajednica sudionica, otvorio je natjecanje. 

Najprije su s vježbama krenuli najmlađi kojih je ukupno nastupilo četrnaest ekipa, dvanaest u muškoj i dvije u ženskoj kategoriji. U muškoj kategoriji djece od 6-12 godina najbolji su bili članovi DVD-a Strmec Podravski,dok je ekipa DVD Donje Vratno 1 osvojila pehar za 3 mjesto, kod djevojčica prvo mjesto osvojile članice DVD-a Nova Ves. U kategoriji mladeži (12-16 godina) nastupile su dvije ekipe a pobjedu je odnio DVD Ladanje Donje.

Kod odraslih je nastupilo ukupno dvadeset ekipa u tri kategorije. Od petnaest „muških A“ ekipa pobjedu su odnijeli, treću godinu zaredom, vatrogasci DVD-a Družbinec ispred ekipe DVD Vinica 2 i DVD-a Lovrečan Dubrava. 

U kategoriji „muški B“ prvo mjesto pripalo je ekipi DVD-u Vinica koja je ovom pobjedom osvojila četvrtu uzastopnu pobjedu na međuopćinskom natjecanju, drugo mjesto osvojili su članovi DVD-u Lovrečan Dubrava a treće DVD-u Babinec. 

Kod žena najbolje su bile vatrogaskinje iz Družbinca ispred kolegica iz Virja Križovljanskog. 

U pretku za Općinsko natjecanje VZO Vinica postignuti su slijedeći rezultati:

Djeca (6-12 godina) 

1.DVD Donje Vratno 1, 2.DVD Donje Vratno 2, 3. DVD Vinica 

Kategorija Muški „A“ 

  1. 1.DVD Vinica 2, 2. DVD Gornje Ladanje, 3. DVD Donje Vratno, 4. DVD Vinica 1

 

Kategorija Muški „B“ 

  1. 1.DVD Vinica 

 

ŽUPANIJSKO NATJECANJE DJECE I MLADEŽI

U nedjelju 08.09.2019. na stadionu ŠC Sloboda Varaždin održano je županijsko natjecanje djece i mladeži. Na natjecanju je nastupilo više od 100 natjecateljskih desetina sa više od 1000 sudionika natjecanja. Na natjecanju su nastupile i 2 ekipe sa područja VZO Vinica, te predsjednik DVD Vinica Ivica Lazar koji je na natjecanju nastupio kao sudac. 

U velikoj konkurenciji ekipa djece 6-12 godina ekipa DVD Vinica osvojila je 28. mjesto , a ekipa DVD Donje Vratno osvojila je 33 mjesto. Rezultati naših ekipa bili su dovoljni za osvajanje srebrnih medalja.

Zadovoljni smo angažmanom i uspjesima naših vatrogasaca na natjecanjima, čestitam im na  postignutim rezultatima te im ujedno želim puno uspjeha u daljnjim natjecajima, izjavio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.