REKONSTRUKCIJA JAVNE RASVJETE

Napisala on Uto, 10/09/2019 - 10:09,

Jučer je u Općini Vinica započeta rekonstrukcija javne rasvjete, odnosno postavljanje led svjetiljki. U ovoj 1. fazi postavit će se 164 nove svjetiljke i to na županijskoj cesti ŽC 2029 počevši od Gornjeg Ladanja (Tabana) do Donjeg Vratna.

Ukupna investicija 1. faze rekonstrukcije javne rasvjete stajati će 247.640,00 kn, a sredstva će se u cijelosti izdvojiti iz općinskog proračuna.

Ovo je 1. faza jer mi na području naše Općine imamo preko 600 rasvjetnih tijela, što ćemo pokušati realizirati kroz natječaje resornih ministarstava i Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti. Jučer je načelnik obišao dio Varaždinske ulice Donjem Vratnu, gdje je obavljena zamjena te se može reči da su rasvjeta i vidljivost puno bolji, a što će nadam se pozitivno komentirati i sami mještani.

Ovim postavljanjem led rasvjete najnovije led generacije, biti će znakovite uštede tako da će sada svijetliti sve svjetiljke i to na svim stupovima, a ne kao dosad na svakom drugom. Zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske i novom Zakonu o fiskalnoj decentralizaciji Općina je mogla izdvojiti ukupna sredstava za ovu 1. fazu rekonstrukcije općinske javne rasvjete, izjavio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.