22. MEMORIJALNI TURNIR "MLADEN KASUN"

Napisala on Pon, 02/09/2019 - 09:09,

U nedjelju, 1.9.2018. je u Vinici u znak sjećanja na hrvatskog branitelja Mladena Kasuna, koji je svoj mladi život položio na oltar Domovine 1991.g., održan 22. Memorijalni turnir „Mladen Kasun“.

Prije samog početka turnira, predstavnici Košarkaškog kluba Vinica zajedno s načelnikom Općine Vinica gospodinom Marijanom Kostanjevcem i zamjenicom načelnika gospođom Mirjanom Jambriško te predstavnicima braniteljske udruge, a u prisustvu Mladenove majke Ankice i članova obitelji, položili su cvijeće i zapalili svijeće na Mladenovom grobu te kod spomen obilježja hrvatskog viteza Mladena Kasuna.

Postrojavanje ekipa izvršeno je u 14,00 sati te je tom prilikom predsjednik Košarkaškog kluba Vinica gospodin Damir Horvat, zahvalio sudionicima turnira na sudjelovanju na turniru, kojim se odaje počast Mladenu i kao hrvatskom branitelju i kao osnivaču Košarkaškog kluba Vinica i kao tadašnjem kapetanu ekipe. Prisutnima se obratio i načelnik Općine Vinica, gospodin Marijan Kostanjevac koji se osvrnuo na žrtvu Mladena Kasuna koji je za svoju Domovinu dao ono najvrjednije, a to je svoj mladi život. Načelnik je svim sudionicima turnira poželio fer igru i dobre rezultate te je otvorio memorijalni turnir.

Uz Košarkaški klub Vinica kao organizatora i domaćina, sudjelovale su još i ekipe KK Varaždin, KK Lepoglava i KK Petrijanec. U ovom nadasve zanimljivom i napetom športskom nadmetanju pobjedu je odnijela ekipa KK Petrijanec. Čast da proglasi pobjednika i najboljeg igrača, pripala je općinskom načelniku gospodinu Marijanu Kostanjevcu.