Izjava načelnika Općine Vinica

Napisala on Uto, 18/06/2019 - 10:06,

-         Tragom naslova na portalima tipa „Strava u Donjem Vratnu“, „U Donjem Vratnu izbodeni ….“ i sl. upozoravam i apeliram i na Policijsku upravu varaždinsku i na Državnu geodetsku upravu i varaždinski   Ured za katastar i geodetske poslove te naravno na sva novinare i novinske kuće da prilkom izvještavanja vode računa o točnosti informacijia odnosno o ispravnoj lokacaiji događaja.

Naselje Donje Vratno jedno je od naselja na području Općine Vinica, a naselje Roma na području Općina Petrijanec i Cestica gdje se dogodio nemili događaj nije Donje Vratno i spomenuto naselje nikada nije bilo u sastavu Općine Vinica.

Na tragu uznemirujućih vijesti na koje su žitelji naselja Donje Vratno kivni i ogorčeni, moram naglasiti da ćemo pokrenuti sve što je u našoj mogućnosti da Općina Petrijanec konačno odredi naziv naselju na svom području u kojem žive pripadnici romske nacionalne manjine, što je već odavno trebala odrediti temeljem Zakona o naseljima.

Ovakvo izvještavanje izraz je aljkavosti i nestručnosti ili možda nečije loše namjere, no vjerujem da se više neće ponoviti, izjavio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.