DJEČJI VRTIĆ "SREĆA" ODRŽAO ZAVRŠNU PRIREDBU

Napisala on Pet, 14/06/2019 - 22:06,

 

Danas je dječji vrtić „Sreća“ izveo priredbu na kojoj su nastupale tri odgojno obrazovne skupine. Najmlađa mješovita skupina „Ribice“, srednja skupina „Bubamare“ i starija skupina „Ježići“.

Raspoložena dječica predstavila su se okupljenim roditeljima, braći, bakama, djedovima i svim prisutnim u kino dvorani Općine Vinica, gdje se tražila stolica više.

Bilo je tu recitacija, pjesme, plesa, a prve su stigle male Ribice. Slijedile su ih vesele stonoge, a najstarija skupina predstavila se igrokazom „Na livadi“.

Svi okupljeni uživali su u programu te je ujedno završnom priredbom, Dječji vrtić „Sreća“ još jednu uspješnu pedagošku godinu priveo kraju.

Ravnateljica Kristina Posavi, zahvalila se djeci na svim proteklim veselim danima te svima na uspješnoj suradnji poželjevši svima ugodno ljeto. Predškolcima je zaželjela puno sreće i uspjeha u nadolazećim školskim danima uz puno sreće i uspjeha u daljnjem obrazovanju.

Zamjenica načelnika Općine Vinica, Mirjana Jambriško, također je pozdravila sve prisutne, posebno ravnateljicu Kristinu Posavi, prećasnog Valenta Posavca te sve prisutne, ispićavši odsutnost načelnika Marijana Kostanjevca.

Općina je osigurala za dogradnju vrtića 3,6 milijuna kuna i to iz dva izvora, prvo od strane Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike u iznosu 1 milijun i 21 tisuću kuna, dok smo drugi dio i to u iznosu 2,6 milijuna kuna riješili preko Ministarstva poljoprivrede i agencije za plaćanje u poljoprivredi ribarstvu i ruralni razdoblju. Smještajni kapaciteti zadovoljili bi sve naše potrebe, a svi odgajatelji i ravnateljica ostati isti. Općina danas izdvaja gotovo 600 tisuća kuna za sufinanciranje smještaja djece kako u ovom našem tako i u drugim vrtićima, a u suradnji rješavaju se i drugi problemi koji su uvijek prisutni ili se pojave. Zahvaljujem još jednom na suradnji, na skrbi i dobrom odgoju naših korisnika vrtića i predškolaca u nadi za još boljom i još jačom suradnjom, izjavila je zamjenica načelnika Općine Vinica, Mirjana Jambriško.