ZAVRŠNA PRIREDBA OSNOVNE ŠKOLE VINICA

Napisala on Pet, 14/06/2019 - 08:06,

 

Učenici Osnovne škole Vinica u četvrtak su u dvorani Općine Vinica održali završnu priredbu, kojom su pjesmama i recitacijama pripremljenim uz mentorstvo svojih učiteljica obilježili završetak još jedne školske godine. Osmaši su se prigodnim programom oprostili od školskih klupa OŠ Vinica. Uz pjesmu, recitaciju te fotografije najboljih trenutaka osnovnog obrazovanja zahvalili su svim djelatnicima škole, a posebno učiteljima i učiteljicama koji su sudjelovali u njihovom odgoju i obrazovanju tijekom proteklih osam godina i tako ih pripremali za nastavak njihovog obrazovanja i daljnjeg života.

Ravnateljica OŠ Vinica, a ujedno i zamjenica načelnika Općine Vinica, Mirjana Jambriško pozdravila je sve prisutne na ovogodišnjoj završnoj priredbi, među njima, načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca i predsjednika Vijeća Marijana Mihalića. Čestitala je svim učenicima na završetku školske godine uz zahvale svima koji su sudjelovali u odgoju i obrazovanju učenika kao i svim roditeljima učenika OŠ Vinica na dobroj suradnji.

Općina Vinica simboličnom novčanom nagradom te knjigama nagradila je najuspješnije učenike i njihove mentore za trud, zalaganje te odlične rezultate postignute na natjecanjima koje je uručio načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac zajedno sa predsjednikom Vijeća Marijanom Mihalićem. Tom je prilikom nagrađeno 10 učenika za sudjelovanje na državnim natjecanjima, 9 učenika za uspjeh na županijskim natjecanjima i 9 učenika za odličan uspjeh tijekom svih osam godina školovanja te 10 učenika za postignute rezultate na državnim natjecanjima, festivalima i turnirima u sklopu vanškolskih aktivnosti.

Osim nagrađenim učenicima, načelnik je čestitao i ostalim učenicima i učiteljima na uspješnom završetku školske godine, a posebno osmašima koji zauvijek napuštaju osnovnoškolske klupe te im zaželio sreću kod upisa u željenu srednju školu i puno uspjeha u daljnjem školovanju i životnom putu.

U tekućoj godini 2018., Općina Vinica iz Proračuna izdvojila je 220.000,00 kuna u vidu naknada, nagradi najuspješnijim učenicima, sufinanciranja produženog boravka u školi, nabave likovnih mapa te ostalih potpora, dok se u 2019. g.  planira izdvojiti 364.000,00 kuna. Na taj način pokazujemo da djeca i mladi, koji su naša budućnost, imaju veliku važnost za Općinu Vinica, izjavio je načelnik ovom prigodom.