Veliki uspjeh učenika OŠ Vinica na Državnom natjecanju "Sigurno u prometu"

Napisala on Čet, 30/05/2019 - 08:05,

Učenici OŠ Vinica Gabriela Krobot, David Hošnjak i Simon Krobot zajedno s Laurom Friščić (OŠ Ivanec) ostvarili su iznimno velik uspjeh na Državnom natjecanju Sigurno u prometu osvojivši ekipno prvo mjesto, ostavivši iza sebe sve županije i Grad Zagreb. Ostvarili su i sjajne rezultate pojedinačnoj kategoriji. Gabriela Krobot  je osvojila prvo mjesto, Laura Friščić treće mjesto u kategoriji djevojčica, dok je David Hošnjak osvojio 3. mjesto, a Simon Krobot 27. mjesto u kategoriji dječaka. Gabriela Krobot se ovim rezultatom plasirala na Europsko prvenstvo koje će se u rujnu održati u Švicarskoj kao najbolja članica nacionalne ekipe koja broji 4 člana (2 dječaka i 2 djevojčice) gdje će predstavljati Hrvatski auto klub i Republiku Hrvatsku.

Povodom uspjeha, učenici i djelatnici OŠ Vinica priredili su doček dobrodošlice za svoje pobjednike. Bilo je to pravo iznenađenje za njih koje će pamtiti zauvijek. Uz zvuke pobjedničke melodije i gromoglasan pljesak učenicima je uručen skroman znak pažnje. Čestitke su upućene i mentoru koji je s učenicima bio na državnom natjecanju te ih je pripremao za ovu visoku razinu natjecanja, učitelju TZK Branimiru Štimcu te učitelju tehničke kulture i fizike Nenadu Meseku. Čestitkama na ovom iznimnom rezultatu, ne samo za školu nego i za Općinu Vinica, pridružio se i načelnik Općine Marijan Kostanjevac, a učenici i mentori će biti nagrađeni na Završnoj školskoj priredbi.

"Sigurno u prometu“ zahtjevno je natjecanje koje obuhvaća učenike starosti do 9 do 12 godine, a sastoji od više dijelova. Prvi dio odnosi se na poznavanje prometnih propisa i pravila koje se pišu na računalu on-line gdje je potrebno imati znanje vozača B kategorije. Nadalje, učenici trebaju savladati „labirint života“ te u realnoj situaciji primijeniti naučeno, odnosno voziti bicikl prema pravilima kroz labirint. Na kraju savladavaju tri poligona spretnosti vožnje bicikla s različitim preprekama. Pobjednik se dobije zbrajanjem bodova iz svih dijelova natjecanja.