OBILJEŽAVANJE 28. GODIŠNJICE OSNUTKA 5. BOJNE 1.A BRIGADE "TIGROVI" U VINICI

Napisala on Sri, 15/05/2019 - 12:05,

Članovi Udruge 5.bojne 1.A brigade predvođeni predsjednikom Damirom Štefuljem već tradicionalno na svoju obljetnicu dolaze u Vinicu, gdje je bojna i osnovana. Predsjednik Udruge Štefulj ukratko se osvrnuo na ratni put bojne te nabrojio sve operacije u kojima su sudjelovali u tijeku obrambenog Domovinskog rata. Na obljetnici bili su prisutni gospodin Puja ispred 7. gardijske brigade kojoj je 5. bojna preustrojem pripojena, predstavnici 104. brigade, koja je također dala svoj veliki doprinos kao i članovi Viničke udruge branitelja s predsjednikom g. Krajcerom i načelnikom Općine Vinica Marijanom Kostanjevcem.

Načelnik Općine pozdravio je sve pripadnike i članove Udruge 5. bojne i zahvalio svim članovima „Tigrova“ na velikom doprinosu u obrani Republike Hrvatske, kao i svim pripadnicima ostalih postrojbi. Tom prilikom istaknuo da se moraju čuvati uspomene na te datume, pogotovo na sve one koji su svoje mlade živote utkali u temelje naše države Hrvatske, a također je istaknuo da odnos prema svim braniteljima nije dobar i da takav odnos naši branitelji nisu zaslužili.

Nakon polaganja cvijeća i paljenja svijeća kod spomenika 5. bojne u Vinici svi prisutni uputili su se ispred mjesnog groblja kod spomen obilježja hrvatskom vitezu Mladenu Kasunu, pripadniku Specijalne jedinice policije PU Varaždinske „Roda“ i tamo zapalili svijeće.