VATROGASCI VZO VINICA SVEČANO SU OBILJEŽILI SVOJ DAN

Napisala on Uto, 07/05/2019 - 12:05,

Vatrogasci VZO Vinica svečano su obilježili svoj dan, blagdan Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, u subotu 04.05.2019. Manifestaciju svake godine organizira Vatrogasna zajednica općine Vinica, a domaćin ovogodišnje svečanosti bili su vatrogasci DVD-a Vinica, Uz domaćine svečanosti su nazočili i predstavnici ostalih društava sa područja Vatrogasne zajednice Općine Vinica, DVD Donje Vratno i DVD Gornje Ladanje, te gosti iz Slovenije članovi PGD Maribor Studenci.

Vatrogasci su se okupili kod pastoralnog centra, te su kod kipa Sv, Florijana položili cvijeće i upalili svijeće.

Nakon zajedničkog fotografiranja svih vatrogasaca sa načelnikom Općine Marijanom Kostanjevcem, svečani ešalon vatrogasaca krenuo je u crkvu Sv. Marka Vinica, gdje je prečasni Valent Posavec služio Svetu misu za sve vatrogasce vatrogasne zajednice Općine Vinica, te posebno za Vatrogasce DVD Vinica koji obilježavaju 130 godina DVD Vinica. Manifestacija je bila vrlo dobro posjećena, jer se manifestaciji odazvalo 80 vatrogasaca.

Nakon Svete mise druženje je nastavljeno u vatrogasnom domu DVD Vinica, gdje je domaćim pripremio domjenak.

Prije manifestacije članovi DVD Vinica okupili su se u Vatrogasnom domu, kako bi obavili fotografiranje za Monografiju 130 godina vatrogastva u Vinici. 

Načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac pozdravio je vatrogasce, čestitao im blagdan Sv. Florjana i zahvalio na predanom te dobrovoljnom radu uz želje za što manjom potrebom za intervencijama.