GIMNASTIČARKE GIMNASTIČKOG KLUBA VINICA OSVOJILE 2. MJESTO

Napisala on Pon, 06/05/2019 - 11:05,

 

U subotu, 04.05.2019. u Nedelišću, u organizaciji gimnastičkog kluba MZ-MACAN, održan je IX. ATON KUP u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici, koji je okupio 400 natjecatelja.

Naše su gimnastičarke prvi put nastupile kao Gimnastički klub Vinica te je nastup bio odličan. U ekipnoj konkurenciji od 5. do 8. razreda za djevojčice osvojeno je odlično 2. mjesto među klubovima iz Rijeke, Zagreba, Samobora, Klanjca, Njivica, Varaždina, Sesveta i Čakovca. Ovim plasmanom viničke gimnastičarke upisale su se na gimnastičku kartu Hrvatske te tako potvrdile da se upornost i rad isplati. Od pojedinačnih rezultata svakako treba izdvoji gimnastičarke koje su osvojile medalje, a to su: za 8. r. Lara Drvarić –srebro; za 7.r. Barbara Kušinec – zlato; za 5.r. Rozalija Kušinec – srebro i Klara Tot – bronca i za 3.r. Martina Kušinec - srebro.

Velike pohvale i svim ostalim gimnastičarkama (Sara Lukaček, Valerija Crnko, Lana Krajcer, Antonela Kaniški, Gabriela Krobot, Lea Spevan) koje su nastupile i ostvarile odlične rezultate kao i njihovim roditeljima koji kao vjerni navijači daju podršku klubu i natjecateljicama.

U gimnastičkom klubu Vinica trenira 50-tak djece, kroz dva programa, prvi program se odnosi na svu djecu (djevojčice i dječake) koja se žele baviti gimnastikom i vježbaju osnovne elemente, a drugi program se odnosu na one koje su savladale osnovne elemente, a žele se uspoređivati s drugima, odnosno natjecati. Učitelj TZK u OŠ Vinica, a ujedno i predsjednik kluba i trener, Branimir Štimec, nakon prvog nastupa kluba istaknuo je kako je izuzetno zadovoljan rezultatima, ali i kako se klub razvija zahvaljujući samim natjecateljicama, njihovim roditeljima, ravnateljici škole Mirjani Jambriško i načelniku Općine Vinica Marijanu Kostanjevcu.

Svi oni pomažu i doprinose da se na Vinici stvore uvjeti za još bolje rezultate. Ovi rezultati su svakako i plod odlične suradnje s trenerom Damirom Fotakom kao i s prijateljskim klubovima GK Sračinec i GK MZ-MACAN.

Načelnik Marijan Kostanjevac, čestitao je gimnastičarkama ali i njihovim mentorima na postignutim uspjesima.