ODRŽAN KONCERT "ŽVS" LELUJA I GOSTIJU

Napisala on Pon, 06/05/2019 - 08:05,

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Vinica,

Ove je subote u Vinici, pod pokroviteljstvom Općine Vinica održan 3. Po redu koncert pod nazivom „NEK POPEVKA ZLEČI VSE“ o urganizaciji ženskog vokalnog sastava „LELUJA“ - sekcije KUD-a vinica.

„LELUJE“   su na koncertu uz ostale skladbe , izvele i nekoliko svojih autorskih pjesama.

Glazbeni su užitak uz ŽVS „LELUJA“   pjesmom, ali i plesom, publici pružili još  i

Folklorna i tamburaška sekcija KUD-a Vinica, ženski pjevački zbor „STALLARIUM“ i ženska klapa „ANGELUŠ“ iz Cestice, pjevačka sekcija KUD-a Voća i pjevački zbor „LJUBAV I MIR“ iz Donje voće, ženska vokalna skupna Sv. Jurja iz Maruševca, muški vokalni sastav „NONET PGD ZLATOLIČJE“ iz Zlatoličja - R. Slovenija.

Gošća koncerta bila je i mlada glazbena diva, viničanka   Gabriela Hrženjak, a publici je zapjevao i doajen kajkavske popevke, poznati glazbenik   Ivica Pepelko.

Članice ženskog vokalnog sastava „LELUJA“ Vinica ovim su koncertom proslavile petu obljetnicu svojeg djelovanja. U proteklih pet godina aktivnosti ŽVS „LELUJA“ bile su usmjerene na promoviranje Općine Vinica, rodnog zavičaja i kajkavskog dijalekta. U svojem petogodišnjem radu, članice ŽVS „LELUJA“ okušale su se i u skladanju pa je tako nastalo i njihovih pet autorskih skladbi: „GORICA, F SRCE SAM TE ZAKLENALA, LJUBAV, VINICA MOJA MOJ RODNI JE KRAJ“ TE „ NEK POPEVKA ZLEČI VSE“ po kojoj i sam koncert nosi naziv.

Koncert je otvorio svojim govorom načelnik Marijan Kostanjevac. Tom im je prilikom čestitao na petogodišnjem djelovanju, zahvalio im na njihovom radu i predstavljanju Općine u zemlji i inozemststvu te im poželio još puno uspjeha u daljnjem radu.