PROLJETNO ČIŠĆENJE OPĆINE VINICA

Napisala on Sub, 06/04/2019 - 15:04,
Općina Vinica je ove subote, 06. travnja 2019. godine u suradnji sa Lovačkom udrugom „Opeka“ ujedinila volontere iz ostalih udruga koje djeluju na području Općine te organizirala veliku akciju čišćenja i sakupljanja otpada koje su neodgovorni pojedinci ostavili u šumama i  kanalima uz ceste.

Čistilo se više lokacija :  divlje odlagalište Grebljica, šume u brežnim područjima Općine, Ladanjska gmajna tj. šuma,  divlje odlagalište uz park uz Arboretum i  kanal u  nastavku ul. Svete Ane.

Sav prikupljen otpad preuzela je Čistoća d.o.o. iz Varaždina kojoj je na području naše Općine povjerena usluga prikupljanja i odvoza komunalnog otpada.

- Moramo produbiti svijest o važnosti gospodarenja otpadom, recikliranju otpada te počevši od sebe, možemo puno učiniti da nam Općina  bude čista. Zašto bacati otpad u grabe, šume te uz puteve, ako postoje zakonski okviri odvoza otpada doslovno iz dvorišta? Ovom prilikom još jednom pozivam sumještane da se odazovu novom projektu Mobilnog reciklažnog dvorišta te da otpad koji se ne prikuplja u  spremnicima sa crnim i plavim poklopcima ili u vrećama,  dostave  u mobilno reciklažno dvorište na  već spomenute lokacije i u dogovoreno vrijeme te na  taj način očuvaju našu Vinicu čistom, naglasio je  načelnik Marijan Kostanjevac koji je glavni inicijator akcije čišćenja.  Čuvajte naše šume i prirodu, to je naše najveće bogatstvo pogotovo u našim lijepim krajevima koji se još koliko toliko odupiru uništenju. Načelnik je ujedno i zahvalio svima koji su se odazvali na akciju u tako velikom broju te ih pozvao na druženje i domjenak nakon obavljenog posla. 

„Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj, jer ih nismo naslijedili od svojih djedova i očeva, nego smo ih posudili od svojih potomaka.” (Poglavica Bik Koji Sjedi)