Zbog čega Donje Vratno neće dobiti autobusno ugibalište ?

Napisala on Pet, 27/06/2014 - 14:06,

Zbog velikog interesa stanovnika naselja Donje Vratno u više se navrata nastojalo pronaći rješenje za izgradnju autobusnog ugibališta u naselju. Autobusno ugibalište služilo bi svim stanovnicima, ali prvenstveno učenicima za sigurniji odlazak i dolazak iz škole.

Kad je u suradnji sa Županijskom upravom za ceste konačno utvrđena odgovarajuća lokacija za izgradnju autobusnog ugibališta , početak radova bio je onemogućen od strane obitelji Bosak.

Poznato je da se na mjestu gdje se trebalo graditi autobusno ugibalište te postaviti autobusna nadstrešnica, nakad nalazio otvoreni vodotok potoka Boršanec, širine više od 7 m te dubok više od 2 m. Iz sigurnosnih razloga Općina Vinica je 1996. godine u suradnji sa VARKOM-om financirala radove zacjevljenja potoka Boršanec, a u arhivi Općine Vinica postoje fotografije na kojima je vidljiva stara ograda dvorišta, prije izvršenog zahvata zacjevljenja potoka. Također postoje i svjedoci, a to je bivši načelnik općine gosp. Stolnik, njegov zamjenik Mužek, ali i ostali mještani.

Ovih dana obitelj Bosak samovoljno je uklonila stari dio ograde i bez ičije suglasnosti, postavila novu ogradu iako je spomenuti potok javno dobro, a površina iznad zacjevljenog potoka pripada gabaritu ceste kojom upravlja Županijske uprava za ceste.

Takvim činom onemogućena je izgradnja autobusnog ugibališta te postavljanje autobusne nadstrešnice, ali je ujedno i pokazana drska samovolja spomenute obitelji .

- Ovakav način samovolje i nepoštivanja zatečenog stanja svakako je nedopustiv te će Općina Vinica zatražiti od nadležnih sakcioniranje počinitelja.   Ukoliko obitelj i nadalje smatra da je prostor iznad zacjevljenog potoka njihov, Općina će zatražiti obeštećenje za ulaganje u zacjevljenje potoka Boršanec, zajedno s pripadajućom kamatom od 1996. godine, izjavio je načelnik Općine Marijan Kostanjevac.