Postavljeno mobilno reciklažno dvorište na području Općine Vinica

Napisala on Pet, 15/03/2019 - 10:03,

Mobilna reciklažna dvorišta su pokretne jedinice koje služe odvojenom prikupljanju i skladištenju manjih količina iskoristivih i drugih vrsta otpada iz kućanstva. Kako bi ispunila zakonsku obvezu Općina Vinica je u suradnji sa Čistoćom d.o.o., organizirala postavljanje mobilnog reciklažnog dvorišta na 7 lokacija unutar podrućja Općine.

Prvi dan postavljanja mobilnog reciklažnog dvorišta izazvao je veliki interes stanovnika Općine. Stanovnici su dovozili stare jastuke, poplune, limenke pod pritiskom, staklene stijene, ambalažu od motornih ulja, maziva i slično.

Danas je mobilno reciklažno dvorište bilo postavljeno na 4 lokacije i to u Gornjem Ladanju, Stjepana Radića bb, parkiralište kod Društvenog doma, Marčanu, Vinička bb, parkiralište kod igrališta NK Vinica, Vinici, Trg M.Gupca 21, parkiralište Vatrogasnog doma Vinica te u Donjem Vratnu, Lj.Gaja bb, parkiralište kod Vatrogasnog doma.

Sutra, 16.03.2019. mobilno reciklažno dvorište biti će postavljeno na još 3 lokacije i to:

  • Vinicabreg, kod zgrade tzv.stare škole Patačić – od 8,00 do 10,00 h
  • Goruševnjak, na parkiralištu kod zgrade društvenog doma – 10,30 do 12,30 h
  • Pešćenica Vinička , kod društvenog doma- od 13,00 do 15,00 h

Pošto je interes za ovim projektom velik, napominjemo da će mobilno reciklažno dvorište biti će na području Općine Vinica i ubuduće dostupno 3. petka i 3.subote u mjesecu na istim lokacijama i u istim terminima.