Kreativni seniori dobro nasmijali okupljenu publiku

Napisala on Sri, 20/02/2019 - 10:02,

Nakon 3 mjeseca učenja i uvježbavanja pod vodstvom Jana Kerekeša , „ kreativni seniori“ - skupina entuzijasta starijih od 54 godine iz općina Vinica, Donja Voća , Petrijanec i Sračinec pripremili su predstavu koja se sastoji od prikaza niza komičnih situacija koje se odvijaju prilikom čekanja   tramvaja na stanci u Marčanu. Tramvaj u Marčanu u konačnici nisu dočekali , ali su uspijeli nasmijati i dobro zabaviti sve prisutne gledatelje koji su kino-dvoranu u zgradi općine Vinica napunili do posljednjeg mijesta.

 

Projekt naziva KREATIVNI SENIORI odobren unutar programa KULTURA 54+ i financiran iz Europskog socijalnog fonda , zajedno provode Općine Donja Voća i Vinica. Projekt se sastoji od kreativnih radionica za starije stanovništvo, a osim stanovnika partneraskih općina mogu se uključiti i stanovnici općina Petrijanec, Sračinec , Maruševec, Vidovec , Klenovnik i Cestica, za koje je za dolazak na radionice osiguran i besplatan prijevoz.

 

Predstavu su sa zanimanjem pratili i načelnici općina Vinica, Donja Voća, Petrijanec i Sračinec, a vinički načelnik Marijan Kostanjevac tom je prilikom izjavio kako mu je drago da je provedbom projekta  omogućeno ovoj skupini stanovnika da na aktivan i zabavan način provodi slobodno vrijeme, a da neki od njih pri tom i otkriju talente za koje nisu ni znali da ih posjeduju.