Održana 3. Vinička glazbena večer

Napisala on Pon, 14/01/2019 - 09:01,

3. Vinička glazbena večer koja je u organizaciji i pod pokroviteljstvom Općine Vinica održana u nedjelju, 13.01.2018. u dvorani Općine Vinica i ove je godine okupila glazbenike s viničkog područja, a uz gostujući zbor Stelarium iz Cestice i neizostavnog promotora kajkavske pjesme Ivicu Pepelka, omogućila je mnogobrojnim posjetiteljima prekrasan glazbeni doživljaj. Dvorana je i ovaj put bila premala za sve posjetitelje koji su uživali u predstavljanju izvođača i velikim pljeskom podržavali svakog od glazbenika.

3. Viničku glazbenu večer svojim su nastupom otvorile članice ŽVS Leluja pod vodstvom gospođe Katarine Pajtlar, a nakon njih publici se predstavio zbor Stellarium iz susjedne Općine Cestica koji vodi profesorica Lucija Vočanec. Za nastavak dobre atmosfere pobrinuo se TS Bećari, a nastup Gabriele Hrženjak, studentice 3. godine Muzičke akademije u Ljubljani, publika je kao i obično podržala velikim pljeskom. Viničkoj publici dobro znani Vinički tamburaši dodatno su ugrijali atmosferu u dvorani, a posjetitelje je naročito oduševio poseban gost večeri Ivica Pepelko koji je jednu od pjesama izveo u duetu s Gabrielom Hrženjak.

Članovi TS Krijesnice, u čijim izvedbama Viničanci uživaju 25 godina, ovog puta dobili su pojačanje uz debitantski nastup mladog Roka Rožmarića.

Vinički puhački orkestar, čijim je nastupom završio službeni dio programa, a  koji djeluje više od 15 godina pod vodstvom profesora Darka Navoja svojim spletom božićnih napjeva te filmske glazbe nikog u dvorani nije ostavio ravnodušnim.

Na kraju programa svim okupljenima u dvorani obratio se načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac i zahvalio svim izvođačima koji su svojim nastupima razveselili publiku te sponzorima koji su svojim donacijama pomogli da se održi 3. Vinička glazbena večer ((KI-KEL Gornje Ladanje, Trgovina Taban Gornje Ladanje, Limarija Tot Pešćenica Vinička, LA-GO Keramika Gornje Ladanje, Caffe bar "Castle" Marčan, Bek d.o.o. Marčan, Niskogradnja Veselnik Kolarovec).

Uz pozdrave gostima i uzvanicima , načelnik je posebni pozdrav i riječi zahvale na dolasku uputio saborskom zastupniku gospodinu Anđelku Stričaku koji je u pratnji supruge vidno uživao u glazbenoj večeri.

Zahvalio je i svim posjetiteljima koji su se u velikom broju okupili što dokazuje da Viničanci njeguju tradiciju, vole i podržavaju domaću kajkavsku glazbu. 3. Vinička glazbena večer,  završila je zajedničkom izvedbom tradicionalne pjesme 'Narodil nam se kralj nebeski', pri čemu se izvođačima pridružio i načelnik, a publika je zasluženo sve sudionike programa  nagradila iskrenim i snažnim pljeskom.