Podnevni ispraćaj stare i doček nove godine

Napisala on Pon, 31/12/2018 - 17:12,

Općina Vinica jedna je od prvih općina na području županije  u kojoj  je prije 6 godina za sve stanovnike  organiziran doček nove godine na otvorenom , na viničkom trgu.

Ove godine  organizatori – DVD Vinica i Udruga mladih UMAMI Vinica, a pod pokroviteljstvom Općine Vinica, odlučili su pripremiti  nešto drugačije - podnevni ispraćaj stare i doček nove godine.  Okupljanje stanovnika počelo je na trgu već od 11,00 sati, a organizatori su se pobrinuli za obilje hrane i pića za sve, a bilo je za razliku od prošlih godina i nekih  novosti. Tako je za svu djecu organiziran dječji kutak gdje su se mogla zabaviti, a na trgu je postavljeno i Drvo želja na kom je svatko od prisutnih mogao „zakačiti“ svoju želju  s nadom da će se ispuniti u 2019. godini. Naši mladi  pripremili su  i kolačiće sreće u kojima je svatko mogao naći prigodnu motivacijsku poruku.

Točno u podne, nakon zajedničkog odbrojavanja,  oglasila se vatrogasna sirena, a na vrhu vatrogasnog tornja  vatrogasci su zapalili šarene baklje.  Nije izostao ni vatromet nakon kojeg je načelnik Općine Marijan Kostanjevac  svima poželio sretnu i uspješnu novu 2019. godinu.  Unatoč  radnom danu , okupio se veliki broj stanovnika koji su se zadržali par sati što  samo  dokazuje da naši stanovnici vole ovakvu vrstu okupljanja i zajedništva.