Načelnik Općine na svečanom potpisivanju Ugovora o financiranju za Sektor dječjih vrtića

Napisala on Pet, 21/12/2018 - 12:12,

U sklopu poziva za prijavu projekata Mjere 7. „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima Tip operacije 7.4.1 –„Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo , uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povetazanu infrastrukturu“ Općina Vinica prijavila je projekt dogradnje (rekonstrukcije) dječjeg vrtića.   Projekt Općine Vinica Agencija za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju,  kao nacionalno tijelo,  ocijenilo je pozitivno te je danas načelnik Općine Marijan Kostanjevac pozvan u Zagreb na   svečano potpisivanje Ugovora o financiranju za Sektor dječjih vrtića.

Ugovorom o bespovratnoj potpori za dogradnju dječjeg vrtića osigurano je 2.519.792,09 kn odnosno preostali potreban iznos za investiciju obzirom da je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku već osiguralo dio financijskih sredstava.

Osim ministra Tolušića i ministrice Murganić,  svečanom potpisivanju ugovora prisustvovao je i premijer Andrej Plenković s kojim se načelnik zadržao u kraćem razgovoru. Tom prilikom premijer je čestitajući božićne blagdane svim žiteljima Općine , naglasio kako je ova dodijeljena bespovratna potpora božićni poklon načelniku Općine zbog ustrajnosti na rješavanju problema, ali i svim žiteljima Općine, pogotovo mladim obiteljima koji će dogradnjom vrtića riješiti jedan od egzistencijalnih problema -  organiziranu skrb o djeci predškolskog uzrasta. Načelnik Kostanjevac zahvalio je  premijeru Plenkoviću, ministrici Murganić i ministru Tolušiću na podršci te osiguranim bespovratnim sredstvima te je ujedno iskoristio prilliku kako bi im zaaželio sretne i radosne božićne blagdane.