Iznimni rezultati učenika u Općini Vinica, 7 medalja na državnim prvenstvima, načelnik Štimec odrekao se nagrade u koristi najmanjih sportaša dječjeg vrtića Vinica

OBJAVLJENO 13.6.2023.  |  AUTOR: Općina Vinica

Iznimni rezultati učenika u Općini Vinica, 7 medalja na državnim prvenstvima, načelnik Štimec odrekao se nagrade u koristi najmanjih sportaša dječjeg vrtića Vinica

U općini Vinica koja broji svega nešto više od 3000 stanovnika djeluju odgojno-obrazovne ustanove od dječjeg vrtića pa sve do srednje škole. Jednom riječju od rođenja pa do zaposlenja možete živjeti i školovati se bez da napustite Općinu Vinica. To ne bi bilo ništa posebno da djeca i učenici ne ostvaruju iznimne rezultate na međuopćinskim, županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Dječji vrtić Vinica od ukupno 10 vrtića pobjednik je na 11. olimpijskom festivalu dječjih vrtića u Ivancu 2023. godine. Učenici osnovne  i srednje škole državni su prvaci na školskim natjecanjima, a na međunarodnom natjecanju iz tehničke kulture sa svojom autom „ŠČ“ osvojili su treće mjesto u Sloveniji. Ovi iznimni rezultati  razlog su što je načelnik Općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec, prof., koji je ujedno i nastavnik u osnovnoj i srednjoj školi, pozvao učenike i mentore da ih posebno nagradi.

Načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof. rekao je da uspješnim učenicima želi stisnuti ruku i čestitati na odličnim rezultatima jer su oni ti koji daju sliku viničkog obrazovanja: „Želim im zahvaliti na svemu što su postigli jer su oni motivacija svojoj, a i ostalim generacijama. Želim da svatko od učenika shvati da ima potencijal iz pojedinog područja i da taj potencijal mora razvijati svakodnevnim radom do savršenstva, kako bi bio najbolji upravo u onom području u kojem se najbolje osjeća i kojeg najviše voli. Uloga mentora škole i politike je upravo ta da prepozna, usmjeri i razvije potencijale, a to je moguće upravo u općini Vinica. Kao odličan učenik i vrhunski sportaš često sam se natjecao i postizao svjetske rezultate, a sada me izrazito veseli da kao nastavnik i mentor, pogotovo u svojstvu načelnika, imam mogućnost razvijati potencijalne djece i učenika u svojoj sredini“, ističe načelnik.

Oskar znanja i Prvenstvo Europe – spoj tehničke i tjelesne kulture

Kada škola osvoji OSKARA ZNANJA u natjecanju u kojem sudjeluje preko 2500 učenike i kada to ponovi dva puta, zasigurno možemo reći da je to rezultat višegodišnjeg planiranja, nesebičnog davanja, i odlučne vizije kako treba izgledati višegodišnje obrazovanje, kako se rezultat pomno planira i kako je poruka da se radom i samo radom u životu može uspjeti.  Sara Spevan osvojila je OSKARA znanja, kao i njen mentor dr.sc. Branimir Štimec, prof. Sara Spevan uz OSKRA ZNANJA predstavljati će Republiku Hrvatsku na prvenstvu Europe iz natjecanja SIGURNO U PROMETU koje će se održati u rujnu u Crnoj Gori. Rezultati natjecanja Sigurno u prometu rezultat su višegodišnjeg projekta ŽELIM VOZITI BICIKL koji se upravo razvio u osnovnoj školi Vinica od autora dr.sc. Branimira Štimeca, prof. i učitelja Nenada Meseka.  

Općina Vinica u 2022. izdvojila 56.424,48 eura, a u 2023. planira 59.063,00 eura za osnovnu školu Vinica

Uz to, izrazito velik dio sredstava proračuna Općine Vinica izdvaja se za Osnovnu školu Vinica. Za dogradnju Osnovne škole Vinica izdojeno je 12.825,08 EUR u 2022. godini te 5.009,67 EUR u 2023. godini. U 2022. godini za Pokret znanosti mladima izdvojeno je 1.181,33 EUR te 1.650,00 EUR u 2023. godini. Za didaktička sredstva, kvizove znanja, prijevoz i ostale donacije u prethodnoj godini izdvojeno je 4.580,70 EUR dok je u 2023. godini izdvojeno 1.000,00 EUR. Produženi boravak je stavka za koju se izdvaja 15.385,74 EUR u 2022. godini te 7.788,17 EUR u 2023. godini. Za radne bilježnice, likovne mape i aktivnosti TZK izdvaja se najviše sredstava te je izdvojeno 21.470,89 EUR u 2022. godini. Dakle, 56.424,48 EUR izdvojeno je u 2022. godini za Osnovnu školu Vinica te dosad u 2023. godini izdvojeno je 17.097,84 EUR. Važno je naglasiti da ukupno planirana sredstva u proračunu Općine Vinica za 2023. godinu za Osnovnu školu Vinica iznose 59.063,00 EUR.

Popis najuspješnijih učenika školskih ustanova s područja Općine Vinica

GIMNASTIKA – Branimir Štimec, mentor

  • Marija Jergan: 2. mjesto na županijskom natjecanju iz gimnastike
  • Gabrijela Kapljić: 2. mjesto na županijskom natjecanju iz gimnastike
  • Martina Kušinec: 2. mjesto na županijskom natjecanju iz gimnastike
  • Viktorija Malčec: 2. mjesto na županijskom natjecanju iz gimnastike
  • Sara Spevan: 2. mjesto na županijskom natjecanju iz gimnastike

ASTRONOMIJA – Milica Žapčić, mentor

  • Gabriela Kapljić 2. mjesto na županijskoj razini i 2 mjesto na državnoj razini
  • Dino Bregović: 2. mjesto na županijskoj razini

SIGURNO U PROMETU – Branimir Štimec, mentor

  • Noel Brodar: 2. mjesto ekipno na županijskom natjecanju,
  • Benjamin Ian Šipek: 2 mjesto ekipno na županijskom, 3. mjesto pojedinačno
  • Sara Tenko: 2. mjesto ekipno na županijskom natjecanju
  • Sara Spevan 1. mjesto na županijskom natjecanju, te ekipno 2. mjesto, 2. mjesto na državnom natjecanju te ekipno 1. mjesto- Plasman na EU natjecanje

GO-CAR-GO – Nenad Mesek, mentor

  • David Dubovečak: 3. mjesto ekipno na međunarodnom natjecanju Go-Car-Go
  • Jakov Goričanac: 3. mjesto ekipno na međunarodnom natjecanju Go-Car-Go
  • Luka Dregarić: 3. mjesto ekipno na međunarodnom natjecanju Go-Car-Go
  • Nino Šipek: 3. mjesto ekipno na međunarodnom natjecanju Go-Car-Go
  • Leon Majcen: mjesto ekipno na međunarodnom natjecanju Go-Car-Go
  • Noel Brodar- 3. mjesto ekipno na međunarodnom natjecanju Go-Car-Go

PROMETNA UČILICA – Branimir Štimec, mentor

  • Antonio Kapljić: 2. mjesto na natjecanju Prometna učilica – državno prvenstvo

DRŽAVNO PRVENSTVO REPUBLIKE HRVATSKE ZA UČENIKSE I INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA – Branimir Štimec, mentor

  • Brunela Hrženjak: dvije srebrne medalje na Državnom natjecanju iz plivanja

INFORMATIKA – Adriana Telebar, mentor

  • Dino Bregović: 3. mjesto na županijskom natjecanju iz informatike

SREDNJA ŠKOLA ARBORETUM OPEKA MARČAN WorldSkills Croatia 2023. – DRŽAVNI PRVAK I VICEPRVAKINJA

  • Ana Marija Vugrinec –2. mjesto na državnom natjecanju cvjećarstvo - Ana Ernoić Milošević, mentor
  • Danijel Sever- 1. mjesto na državnom natjecanju pomoćni kuhar i slastičar - Darko Auker, mentor

Popis mentora zasluženih za postignute rezultate nagrađivanih učenika za ostvarena prva, druga i treća mjesta na natjecanjima.

  • Milica Žapčić – 2 učenika osvojili 2. mjesto na županijskom natjecanju te 1 učenik 2. mjesto na državnom natjecanju
  • Nenad Mesek- 6 učenika osvojila 3. mjesto na međunarodnom natjecanju
  • Adriana Telebar- 1 učenik osvojio 3. mjesto na županijskom natjecanju
  • Branimir Štimec – 1 učenik osvojio 1. mjesto na županijskom natjecanju, 9 učenika osvojili 2. mjesto na županijskom natjecanju, 1. učenik osvojio 3. mjesto na županijskom, 1 učenik osvojio 1. mjesto na državnom natjecanju te 4 učenika osvojila 2. mjesto na državnom natjecanju
  • Ana Ernoić Milošević- 1 učenik osvojio 2. mjesto na državnom natjecanju
  • Darko Auker-1 učenik osvojio 1. mjesto na državnom natjecanju

Mentor Branimir Štimec, ujedno i načelnik Općine Vinica, odriče se svoje mentorske novčane nagrade u koristi najmanjih sportaša iz dječjeg vrtića Vinica te želi da mladi ljudi s područja Vinice nastavljaju nizati uspjehe na ponos svih nas Viničanaca.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.