Načelnik potpisao ugovore sa 58 studenata

Napisala on Pon, 12/11/2018 - 17:11,

Načelnik Općine Vinica potpisao je sa 58 studenata i studentica s područja Općine Vinica ugovore o dodjeli novčanih potpora u akademskoj godini 2018/19. Tako će se redovitim studentima  koji studiraju u Varaždinu, Međimurskoj ili Koprivničko-križevačkoj županiji isplaćivati mjesečna naknada u iznosu od  300 kuna,  dok će oni koji studiraju u drugim županijama ili u inozemstvu primati mjesečnu potporu od 500 kuna.  Drugim riječima, iz općinskog će se proračuna u tu svrhu izdvojiti ukupno 260.000 kuna

- Studentima uvijek govorim da možda i nije tako loše da po završetku fakulteta odu u inozemstvo steći neko iskustvo, možda uvjeriti se da vani ne teče med i mlijeko, no potom bi se trebali vratiti u Hrvatsku i tu koristiti svoje znanje, uložiti ga u naše gospodarstvo, poljoprivredu, medicinu, školstvo - naveo je Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica.

Inače, načelnik je ponovo naglasio kako ulaganje u mlade samtra najboljom investicijom te kako Općina ulaže u mlade od najranije dobi, odnosno od rođenja pa sve do studentskih dana. Također je najavio kako će uskoro biti organizirano i potpisivanje  ugovora sa srednjoškolcima koji su upisali neko od deficitarnih zanimanja.