U varaždinu održana tiskovna konferencija za projekt KREATIVNI SENIORI

Napisala on Pet, 19/10/2018 - 14:10,

Na konferenciji za medije održanoj u četvrtak predstavljene su aktivnosti projekta ''Kreativni seniori'' koji kroz program „Umjetnost i kultura 54+“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda zajedno provode Općina Donja Voća i Općina Vinica.

Cilj projekta je uključiti osobe starije od 54 godine u dramske, keramičarske, folklorne i likovne radionice kako bi se poboljšale njihove socijalne, kognitivne, emocionalne i kreativne vještine. Vrijednost projekta je  704.829,17 kuna.

Načelnik Općine Voća Krunoslav Jurgec rekao je tom prilkom kako je ideja da se seniori u ruralnim sredinama na neki način socijaliziraju i uključe u društevni život obje Općine.

Načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevec  izjavio je kako će se u Vinici održavati plesne i dramske radionice te je putem pozvao ne samo mještane dviju Općina već sve zainteresirane ljude iz susjednih općina da se uključe u radionice.

Konferenciji su između ostalih prisustovali i voditelji likovne, dramske i keramičarske radionice Ivan Mesek, Jan Kerekeš i Vesna Osojnički.