Viničke učenike dočekale radne bilježnice i likovne mape koje je financirala Općina Vinica

Napisala on Pon, 03/09/2018 - 11:09,

Za učenike osnovnih i srednjih škola danas je službeno započela nova školska godina 2018/19.

Osobito živo i veselo bilo je u Osnovnoj školi Vinica gdje su stariji učenici pripremili program sa veselim pjesmicama i igrokazom za učenike 1. razreda kao bi im uljepšali prvi dan u školi. Prigodnoj svečanosti povodom početka školske godine prisustvovao je načelnik Općine Marijan Kostanjevac koji je malim prvašićima koji sjedanjem u školske klupe okreću novu stranicu u svom životu,  poželio puno uspjeha te im uručio  prigodnu slikovnicu HRVATSKA ZA DJECU. Načelnik je tom prigodom poželio puno uspjeha i svim ostalim učenicima Osnovne škole, svim profesorima i učiteljima kao i svim djelatnicima škole, a povodom početka školske godine  čestitku  s lijepim željama uputio je i učenicima, profesorima i ravnateljici te ostalim djelatnicima Srednje škole "Arboretum Opeka".

Važno je naglasiti da je Općina Vinica,  kao i ranijih godina, pomogla u financijskom rasterećenju roditelja nabavivši za svakog učenika potrebne radne bilježnice i likovne mape za što je u općinskom  proračunu  osigurano cca 100.000,00 kuna, a ukoliko bude interesa,  sufinancirati će se i dnevni boravak za učenike nižih razreda. 

Roditeljima učenika srednjih škola Općina će pomoći subvencioniranjem mjesečne autobusne karte sa 30,00 kuna tako da će trošak za roditelje ostati 70,00 kn.