Premijer na štandu viničkih "Fijolica"

Napisala on Čet, 23/08/2018 - 08:08,

         U sklopu posjete Špancirfestu premijer Andrej Plenković je u pratnji ministara, saborskih zastupnika, savjetnice župana Varaždinske županije i gradonačelnika Grada Varaždina , posjetio i štand „Fijolica“ - veziljske sekcije KUD-a Vinica . Osim članica Fijolica kod izložbenog štanda premijera su dočekali i pozdravili načelnik Općine Marijan Kostanjevac te njegova zamjenica Mirjana Jambriško. Premijer Plenković zadržao se u razgledavanju rukotvorina vrijednih viničkih vezilja , a probao je i hajdinu zlevku - jedan od tradicijskih kolača.

         U kraćem razgovoru, načelnik je premijeru zahvalio na potpori prilikom odobravanja projekta Centra kompetentnosti za Srednju školu Arboretum Opeka čija će provedba povoljno utjecati na razvoj čitavog područja, a u koji je kao partner uključena i Općina Vinica.

         Izložbeni prostor na Špancirfestu, gdje su „Fijolice“ izložile razne vrste ručnih radova od kojih su pažnju privlačili oni s motivima viničkog kraja i grozda, i ove je godine omogućio LAG Sjeverozapad, kako bi svojim članicama omogućio predstavljanje na ovom jedinstvenom uličnom festivalu .