Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja objavilo Javni poziv namijenjen vlasnicima stambenih zgrada stradalim u klizištima

Napisala on Pet, 17/08/2018 - 13:08,

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja objavilo je Javni poziv  za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na stambeno zbrinjavanje stanovnika zgrada i uklanjanje ostataka porušenih obiteljskih kuća i drugih stambenih zgrada koji su uništeni ili oštećeni zbog klizanja tla na području Republike Hrvatske. Prihvatljivi zahtjevi odnose na zahtjeve za stambenim zbrinjavanjem za stanovnike obiteljskih kuća i stambenih zgrada u svrhu obnove obiteljskih kuća i stambenih zgrada, darovanja vlasniku druge useljive zgrade odnosno stana, , a prihvatljive su aktivnosti : uklanjanje ostataka porušenih zgrada, izrada projektno tehničke dokumentacije, pribavljanje potrebnih dozvola, izvođenje radova, nabava opreme i opremanje zgrade , nabava ili kupnja postojeće kuće , izgradnja nove ili zamjenske obiteljske kuće, ugovaranje najma obiteljske kuće ili zgrade.

Zahtjevi se mogu podnijeti do 10. rujna , a  više informacija kao i obrazac prijave dostupni su na mrežnoj stranici Ministarstva  na linku :               

http://www.mgipu.hr/default.aspx?id=14677