Uručeni certifikati osposobljenosti za gerontodomaćice

Napisala on Uto, 03/07/2018 - 13:07,

    Na prigodnoj svečanosti održanoj u ivanečkom Caritasovu domu sv. Ivana Krstitelja u petak je, 29. lipnja, 29 dugotrajno nezaposlenih žena, od kojih 3 s područja Općine Vinica, primilo uvjerenja o osposobljenosti za gerontodomaćice.

    - Osposobljavanje žena provodilo se u sklopu projekta Zaželi biti zaposlena, a stjecanje službenog certifikata omogućit će im da od sredine srpnja počnu raditi kao gerontodomaćice . Za sada će  3 gerontodomaćice  s područja Općine Vinica pružati pomoć  za dvadesetak  starijih, bolesnih i nemoćnih osoba.

     Projekt zapošljavanja žena „ZAŽELI  biti uključena“   prijavile su  tri općine – Donja Voća kao nositelj, te općine Bednja i Vinica kao partneri - te preko Ministarstva rada i mirovinskog sustava iz Europskog socijalnog fonda povukle ukupno 4.520,664,21 kunu bespovratne potpore za program zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih žena.  Cijeli program traje 30 mjeseci, od kojih je prvih 6 bilo predviđeno za edukaciju i osposobljavanje, izjavio je tom prilikom načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac koji je također prisustvovao podjeli certifikata.