OPĆINA VINICA DOMAĆIN SVEČANE DODJELE ODLUKA O SUFINANCIRANJU MANJIH KOMUNALNIH PROJEKATA

Napisala on Čet, 21/06/2018 - 08:06,

Jučer je u Općini Vinica gostovao podpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar povodom svečane dodjele Odluka o sufinanciranju malih komunalnih projekata načelnicima i gradonačelnicima s područja Varaždinske županije. Dodjeljeno je 26 odluka o sufinanciranju Projekata gradova i Općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini, ukupne vrijednosti 6 milijuna kuna.

Načelnik Općine Vinica, kao domaćin svečane dodjele odluka, pozdravio je svi prisutne načelnike, gradonačelnike, saborske zastupnike , a posebno podpredsjenika Vlade i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara te se ovom prilikom zahvalio Vladi i Ministarstvu na prihvaćanju projekata i dodjeli sredstava.

Općini Vinica tim je povodom dodjeljena odluka o sufinanciranju u iznosu od 405.000,00 kn za rekonstrukciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta na području Općine Vinica koja je nužna kako za sigurnost tako i stvaranje boljih životnih uvjeta , ali i razvoj Općine.

Načelnika posebno veseli što su se počela dodjelivati sredstva gradovima i općinama koje zadnjih desetak godina nisu dobivala gotovo nikakva sredstva i na tome je zahvalan Vladi na čelu s premjerom Plenkovićem kao i svim ministrima i državnim tajnicima, ustvrdivši kako je doista teško funkcionirati i pratiti prosječne uvjete života bez sredstava centralne, odnosno državne vlasti. Načelnik se osvrnuo na probleme oko zatvaranje finacijskih konstrukcija, svjestan da je teško sve zadovoljiti, ali u istom problemu je većina načelnika s malim sredstvima u proračunu. - Ovo je dobro da se ipak nešto pokrenulo, iako dobivena sredstva nikako nisu dostatna za sve projekte koje imamo mi u općini, ali i svi osatali kolege načelnici, od vrtića, odvodnje oborinskih voda u sklopu kanalizacije o čemu nitko nije vodio brigu, tu su i klizišta i još puno toga, rekao je načelnik Marijan Kostanjevac.

Prilikom dodjele odluka podpredsjednik Vlade složio se s načelnikom i istaknuo da je sjever Hrvatske bio zakinut i dodao da je upravo ova Vlada napravila najviše na decentralizaciji. Ovim je projektom omogućeno da načelnici i gradonačelnici koji najbolje znaju kakve su potrebe na njihovom području ulažu upravo tamo gdje je najpotrebnije.

Time će naši građani dobiti kvalitetniju komunalnu infrastrukturu, ali i svu drugu infrastrukturu, od društvene i obrazovne i sve ono što treba našim ljudima – izjavio je ministar Štromar.