ZAVRŠNA PRIREDBA DJEČJEG VRTIĆA SREĆA

Napisala on Uto, 19/06/2018 - 09:06,

Jučer su mališani iz dječjeg vrtića Sreća održali završnu vrtičku priredbu koju su pripremili i izveli uz pomoć svojih teta: Kristine, Jasmine, Anice, Ksenije, Sanje, Bojane i Jelene.

Veseli mališani, vrtićkih skupina Ribice, Bubamarci i Ježići pokazali su roditeljima, braći,sestrama,bakama, dedama i svim ostalim posjetiteljima, da osim što se igraju u vrtiću i marljivo rade. Pjevali su, plesali i recitirali, sve s velikim ponosom i bezbrižnim osmjesima, a publika je velikim, toplim pljeskom podržala male izvođače.

Ravnateljica Kristina Posavi svakog je Ježića, predškolca predstavila publici uz kratke stihove koji ih opisuju, a sudeći po izrečenom, svi su oni osvojili srca svojih teta koje su ih čuvale, učile, igrale se s njima i pripremale za školu.

Predstavljena je i autorska slikovnica Dječjeg vrtića Sreća „Zuboljka i Zububa“ , poučna, kratka priča koja na djeci razumljiv način skreće pažnju na važnost pranja zubića, a koja se može naći u svakoj zubnoj ambulanti na području Općine Vinica.

Ravnateljica vrtića, Kristina Posavi zahvalila je svim posjetiteljima na dolasku na završnu priredbu i podršku malim izvođačima. Posebno je zahvalila načelniku Općine Vinica, Marijanu Kostanjevcu na dobroj dugogodišnjoj suradnji Dječjeg vrtića Sreća i Općine Vinica i na sufinanciranju troškova polaznika dječjeg vrtića koje ni ove godine nije izostalo.

Načelnik Marijan Kostanjevac kratko se obratio svim posjetiteljima te uz pohvale djeci i tetama na izvedenom programu, istaknuo da Općina Vinica izdvaja za troškove vrtića ukupno oko 550.000,00 kn, a za program predškolskog odgoja oko 25.000,00 kn godišnje ovisno o broju djece. Osvrnuo se i na problem smještajnog kapaciteta Dječjeg vrtića Sreća koji nije u mogućnosti udovoljiti svim potrebama i zahtjevima za smještaj djece s područja Općine Vinica.

- Općina Vinica prijavila je na natječaj rekonstrukciju i dogradnju dječjeg vrtića ukupne vrijednosti preko 2,5 mil. kuna, a ovih dana odobrena su sredstva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od milijun dvadeset tisuća kuna pa će se uskoro početi s postupkom Javne nabave prve faze dogradnje i rekonstrukcije, izjavio je načelnik Marijan Kostanjevac.