ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA POVODOM 80. OBLJETNICE DVD-a VRATNO DONJE

Napisala on Pon, 18/06/2018 - 15:06,

U organizaciji DVD-a Vratno Donje i pod generalnim pokroviteljstvom Općine Vinica, u subotu 16. svibnja svečano je obilježena 80. obljetnica DVD-a Vratno Donje. Osim domaćina DVD-a Vratno Donje, svečanosti su prisustvovali i vatrogasci DVD-a Vinica, DVD-a Gornje Ladanje, DVD-a Vratno Gornje, DVD-a Križovljan-Cestica, DVD-a Strmec Podravski, DVD-a Gornji Kuća i DVD-a Omanovac . Svečana sjednica održana je u dvorani zgrade Općine Vinica na kojoj su nakon uvodnih pozdrava i prisjećanja osnutka i povijesti društva, uručene nagrade za doprinos i posebne zasluge istaknutim članovima.

DVD Vratno Donje danas broji ukupno 62 člana, od čega 10 članova operativne ekipe s punom vatrogasnom oremom, spremnih u svakom trenutku za vatrogasnu intervenciju, 20 članova podlmatka i mladeži, 15 članova koji se aktivno usavršavaju, ukupno 19 članova –ispitanih vatrogasaca, časnika, počasnog časnika i 5 dočasnika. U ovoj godini uspješno je završen projekt nabave terenskog vozila koje se planira prenamjeniti u šumsko vatrogasno vozilo.

Na svečanoj proslavi 80. obljetnice prisustvovali su i ugledni gosti i uzvanici, među njima podpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac, zamjenica načelnika Mirjana Jambriško, predsjednik Vijeća Marijan Mihalić, predstavnik VZ Varaždinske županije Zvonko Videc i predsjednik VZO Vinica, Robert Kovačić.

Podpredsjednik Vlade, Predrag Štromar i načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac također su se obratili prisutnima na svečanosti, a uz čestitke povodom 80. obljetnice, pohvalili su rad članova DVD-a Vratno Donje te im poželjeli nastavak uspješnog djelovanja.