ZAVRŠNA PRIREDBA UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE VINICA

Napisala on Čet, 14/06/2018 - 21:06,

Učenici Osnovne škole Vinica danas su u dvorani Općine Vinica održali završnu priredbu, kojom su, pripremljenim pjesmama i recitacijama uz mentorstvo svojih učiteljica, obilježili završetak školske godine.

Mirjana Jambriško, v.d. ravnateljica OŠ Vinica pozdravila je sve prisutne na ovogodišnjoj završnoj priredbi, među njima i prečasnog Valenta Posavca, viničkog župnika, načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca i predsjednika Vijeća Marijana Mihalića. Čestitala je svim učenicima na završetku školske godine uz zahvale svima koji su sudjelovali u odgoju i obrazovanju učenika kao i svim roditeljima učenika OŠ Vinica na dobroj suradnji.

Nakon prigodnog programa, načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac, uručio je nagrade najuspješnijim učenicima koje je i ove godine osigurala Općina Vinica. Tom je prilikom nagrađeno 7 učenika za sudjelovanje na državnim natjecanjima, 13 učenika za uspjeh na županijskim natjecanjima i 17 učenika za odličan uspjeh svih osam godina školovanja.

Načelnik Općine Vinica čestitao je svim nagrađenim učenicima i njihovim mentorima i istaknuo da su svi učenici koji su sudjelovali na natjacenjima time bili i promotori Općine Vinica.

- Općina Vinica iz Proračuna izdvaja milijun kuna za djecu s područja Općine, počevši od naknada za novorođenčad, sufinanciranje troškova polaznika dječjeg vrtića, nabavku radnih bilježnica, sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca i studentskih potpora. Na taj način pokazujemo da djeca i mladi, koji su naša budućnost, imaju veliku važnost za Općinu Vinica, izjavio je načelnik ovom prigodom.

Osim nagrađenim učenicima, načelnik je čestitao i ostalim učenicima i učiteljima na uspješnom završetku školske godine, a posebno osmašima koji zauvijek napuštaju osnovnoškolske klupe te im zaželio sreću kod upisa u željenu srednju školu i puno uspjeha u daljnjem školovanju i životnom putu uz napomenu da Vinicu, u kojoj su započeli svoje obrazovanje, nikad ne zaborave.

Posebno je bio dirljiv nastup osmaša koji su se zajedničkim predstavama, recitacijama i pjesmama na ovoj prirredbi oprostili od školskih klupa OŠ Vinica. Zahvalili su svim djelatnicima škole, a posebno učiteljima i učiteljicama koji su sudjelovali u njihovom odgoju i obrazovanju tijekom proteklih osam godina i tako ih pripremali za nastavak njihovog obrazovanja i daljnjeg života.