U OPĆINI VINICA PREDSTAVLJENA KNJIGA „POLJE KRVAVIH RUŽA“ AUTORA MARKA LESKOVAR

Napisala on Pon, 28/05/2018 - 09:05,

U subotu, 26. svibnja Općina Vinica bila je domaćin promocije knjige „Polje krvavih ruža“ autora Marka Leskovar koji je rodom iz Gornjeg Ladanja, završio klasičnu gimnaziju u Zagrebu i 2012. magistrirao na teološkom fakultetu u Zagrebu , trenutno radi u Slovačkoj.

Kao domaćin promocije Markove knjige, načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac zahvalio je Marku što je svoju prvu knjigu odlučio predstaviti u svojem rodnom mjestu i s ponosom istaknuo da su osim Marka i drugi Viničanci predstavljali svoja djela baš u Vinici. Zahvalio je i svima koji su došli na promociju i onima koji su na bilo koji način omogučili da Marko ostvari svoj životni san.

Predstavnik izdavača nakladničke kuće „Zigma“ gospodin Ilija Matić između ostalog spomenuo je da je Markova knjiga veliki doprinos suvremenoj hrvatskoj književnosti . Prema njegovim riječima „Zigma“ se odlučila za izdavanje ovog vrijednog djela za koje vjeruje da je tek prvo Markovo i da se uskoro nada i novoj knjizi.

Recenzent knjige gospodin Anto Pranjkić, književnik i novinar, magistar teologije, inače autor poznatih stihova Thompsona, Zečića, Baruna i dr., za Markovu knjigu ima samo riječi hvale. Kako kaže, to nije literalno dijelo nego neiscrpno duhovno promišljanje i ova knjiga bi trebala biti svojevrstan životni priručnik koji daje odgovor na važna životna pitanja i kojeg bi trebalo što češće čitati. Prema njegovim riječima, prije izdavanja, rukopis „Polje krvavih ruža“ pročitao je više od 20 puta i svaki je puta pronašao i doživio novo iskustvo . Gospodin Pranjkić zahvalio je načelniku Marijanu Kostanjevcu i Općini Vinica što su omogućili da promocija bude baš u Općini Vinica, što je i bila Markova želja i spomenuo da je Općina Vinica koja je Marku u vrijeme studenstskih dana kroz odobrene studentske potpore kojima na određeni način skrbi za svoje studente zapravo prva prepoznala Marka i njegov potencijal.

Autor knjige, Marko Leskovar nije puno govorio o svojem djelu već je skromno izrazio sreću i zahvalnost na ovom danu uz posebne zahvale načelniku Marijanu Kostanjevac i svim dragim ljudima koji su došli na predstavljanje njegova dijela.

Na predstavljanje knjige došli su mnogi mještani Općine Vinica čime su pokazali da su ljubitelji pisane riječi te da se vesele Markovu uspjehu, a većina ih je nabavila svoj primjerak prve Markove knjige.