POTPISAN UGOVOR S MINISTRICOM ŽALAC O DODJELI BESPOVRATNIH SREDSTAVA

Napisala on Čet, 17/05/2018 - 11:05,

U srijedu, 16. svibnja 2018. godine načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac i ministrica Gabriela Žalac potpisali su Ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava u iznosu 200.000,00 kn. Sredstva je odobrilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

Općina Vinica prijavila je na javni poziv Ministarstva u okviru spomenutog Programa projekt sanacije klizišta u vrijednosti  880.000,00 kn za sanaciju klizišta na nerazvrstanim cestama u naselju Vinicabreg.

- Ovih 200.000,00 kn omogućiti će početak radova cjelokupne sanacije. Osim dodjeljenih sredstava od strane Ministarstva u troškovima sanacije sudjeluje i Općina Vinica sa minimalno 20% vlastitih sredstava. Kako je klizište izuzetno veliko i zahtjevno, a procjenjena vrijednost radova daleko veća od dodjeljenih sredstava, mi ćemo sa radovima započeti te sa strukom utvrditi koji radovi će se izvoditi ovom provom fazom sanacije, izjavio je načelnik Općine Marijan Kostanjevac.