U VINICI OBILJEŽENA 27. OBLJETNICA OSNUTKA 5.BOJNE 1.A BRIGADE "TIGROVI"

Napisala on Pon, 14/05/2018 - 08:05,

U nedjelju, 13.svibnja, u Vinici je obilježena 27. obljetnica osnutka 5. bojne 1.A brigade „Tigrovi“.

Članovi Udruge 5.bojne 1.A brigade predvođeni predsjednikom Damirom Štefuljem već tradicionalno na svoju obljetnicu dolaze u Vinicu, gdje je bojna i osnovana. Predsjednik Udruge Štefulj ukratko se osvrnuo na ratni put bojne te nabrojio sve operacije u kojima su sudjelovali u tijeku obrambenog Domovinskog rata. Obilježavanju obljetnice prisustvovali su i Ilija Vučemilović, predsjednik Udruge veterana „Tigrovi“, gospodin Puja ispred 7. gardijske brigade kojoj je 5. bojna preustrojem pripojena, članovi Viničke udruge branitelja s predsjednikom g. Krajcerom i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Predsjednik „Tigrova“ g. Vučemilović čestitao je svojim kolegama na obljetnici , zahvalio načelniku i Općini Vinica na dobroj suradnji te se ukratko osvrnuo na tekovine obrambenog Domovinskog rata koje se svode na par događanja u Republici Hrvatskoj, što nije dobro.

Načelnik Općine Marijan Kostanjevac pozdravio je sve pripadnike i članove Udruge 5 . bojne i zahvalio svim članovima „Tigrova“ na velikom doprinosu obrani Republike Hrvatske, a također je istaknuo da odnos prema svim braniteljima nije dobar i da takav odnos naši branitelji nisu zaslužili.

Nakon polaganja cvijeća i paljenja svijeća kod spomenika 5. bojne u Vinici svi prutni uputili su se ispred mjesnog groblja kod spomen obilježja hrvatskom vitezu Mladenu Kasunu, pripadniku Specijalne jedinice policije PU Varaždinske „Roda“ i tamo zapalili svijeće.