U sklopu skupštine dodijeljena oprema vatrogascima VZO Vinica

OBJAVLJENO 29.12.2022.  |  AUTOR: Općina Vinica
U sklopu skupštine dodijeljena oprema vatrogascima VZO Vinica

U četvrtak, 28.prosinca održana je redovita završna skupština Vatrogasne zajednice Općine Vinica (VZO Vinica). Kako je skupština bila izvještajnog karaktera, izvješća su podnijeli zapovjednik VZO Vinica Miroslav Kelemenić i Predsjednik VZO Vinica Ivica Lazar. Iz izvješća je vidljivo da su vatrogasci u 2022. godini imali stotinjak operativnih aktivnosti; od toga 28 operativnih intervencija te preko 70 ostalih operativnih aktivnosti.

Na skupštini je donesen i plan rada za 2023. godinu u kojoj je najvažniji predviđeni događaj obilježavanje obljetnice 30 godina VZO Vinica.

Nakon službenog dijela skupštine uslijedila je dodjela opreme.

Načelnik Općine Vinica dr. sc. Branimir Štimec, prof. je sa načelnikom stožera Civilne zaštite Vinica Ivanom Kelemenom dodijelio opremu Civilne zaštite u vrijednosti od 20.000 kuna. Oprema je podijeljena ravnomjerno u sva tri Vatrogasna društva sa područja VZO Vinica. Posebna zahvala upućena je načelniku Općine Vinica koji je u proračunu odobrio dodatnih 10.000 kuna. Oprema je namijenjena za operativne aktivnosti u sklopu Civilne zaštite, a radi se o potopnim pumpama, ručnim lampama i ostaloj opremi koja bi mogla poslužiti u slučaju nekog nenadanog događaja u slučaju poplava.

Vatrogasna zajednica Općine Vinica također je dodijelila opremu u vrijednosti od oko 15.000 kuna.

Tako su članovi DVD Vinica dobili udarnu bušilicu, članovi DVD Donje Vratno agregat za struju, a članovi DVD Gornje Ladanje motornu pilu.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.