ODRŽAN 2. KONCERT ŽVS "LELUJA"

Napisala on Pon, 07/05/2018 - 09:05,

U nedjelju, 06.svibnja,  kao jedan od događanja Dana Općine Vinica održan je koncert pjevačke sekcije KUD-a Vinica , ŽVS „Leluja“ pod nazivom „Nek popevka zleči vse“ . Ovo je drugi po redu koncert u organizaciji „Leluja“ i ove godine održan pod pokroviteljstvom Općine Vinica.

Na ovogodišnjem koncertu Leluje su između ostalih izvele i novu skladbu koju kao autor potpisuje njihova članica Biserka Jakopanec, a aranžman Katarina Pajtlar pod čijim stručnim vodstvom djeluju četiri godine i nastupaju pred domaćom publikom i u susjednim Općinama, ali i šire.

Da publika rado sluša izvedbe ŽVS „Leluje“  pokazuje velik broj posjetitelja koncerta koji su uživali u nastupu domaćih izvođača i njihovih gostiju , a među njima i zamjenica načelnika Mirjana Jambriško i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Na samom početku koncerta okupljenima se obratio načelnik Općine Marijan Kostanjevac koji je zahvalio na dolasku posjetiteljima te svim izvođačima i sudionicma koncerta. Posebno je zahvalio ŽVS“ Leluja“ na organizaciji i održavanju koncerta i istaknuo da “Leluje“ svojim nastupima pred domaćom publikom, ali i na raznim gostovanjima njeguju ljubav prema glazbi i najbolji su promotori Općine Vinica.

Osim domaćeg vokalnog sastava na koncertu su sudjelovali i Pjevačka sekcija KUD-a Voća iz Donje Voće, Ženski pjevački zbor „Stellarium“ iz Cestice, Ženska klapa „Angleluš“ iz Cestice, Muški vokalni sastav Nonet PGD Zlatoličje iz Republike Slovenije i Gabriela Hrženjak. Poseban gost koncerta bio je poznati promotor kajkavske glazbe Ivica Pepelko koji, kako sam kaže, rado dolazi viničkoj publici, te je ovom prilikom zahvalio svim posjetiteljima koncerta koji time pokazuju da vole glazbu, a posebno načelniku Marijanu Kostanjevcu i Općini Vinica koja podržava i omogućava ovakve manifestacije.

Za kraj koncerta Ivica Pepelko i Gabriela Hrženjak  izveli su jednu od svojih zajedničkih pjesama, a potom su se svi izvođači, kojima se pridružio i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac, okupili na pozornici i zajedno otpjavali skladbu „Fala ti Bože za ovaj dan".