Općina sufinacira osiguranje usjeva i višegodišnjih nasada i u ovoj godini

Napisala on Pet, 04/05/2018 - 11:05,

      Jedna od mjera  iz Programa potpora u poljoprivredi na području Općine Vinica je  potpora za sufinanciranje troškova osiguranja usjeva i višegodišnjih  nasada u iznosu od 50 % premije, ali maksimalno do  5.000,00 kn. Stoga je Općina  i za ovu godinu  zaključila s osiguravajućim kućama  ugovore  o subvenciji osiguranja usjeva i trajnih nasada.

      Radi  ostvarivanja prava  na subvenciju osiguranja, poljoprivrednici uz potrebnu dokumentaciju (iskaznicu OPG-a, popis parcela s kulturama iz upisnika ili posjedovni list)  moraju odabranom osiguravatelju obvezno predati i potvrdu Općine Vinica o podmirenim obvezama.  Općina  Vinica neće sufinancirati police uz koje neće biti priložena potvrda.  

      Općina Vinica bila je među prvim općinama koje su  uvele ovu  mjeru  pomoći poljoprivrednicima te ovogodišnjim ugovorima sa osiguravajućim kućama za sufinanciranje osiguranja usjeva i trajnih Općina nastavlja dugogodišnju tradiciju. Zainteresirani poljoprivrednici mogu od 07. svibnja zaključiti  Police osiguranja  u osiguravajućim kućama koje se bave osiguranjem usjeva i koje s Općinom Vinica imaju zaključen ugovor, a to su  Euroherc osiguranje d.d. i Croatia osiguranje d.d. , a  potvrde se mogu dobiti već danas, rekao je načelnik Općine Marijan Kostanjevac.