SVEČANOST OBILJEŽAVANJA 60. OBLJETNICE SŠ ARBORETUM OPEKA I ZAVRŠETAK DRŽAVNOG NATJECANJA

Napisala on Pet, 27/04/2018 - 17:04,

Danas su SŠ Arboretum Opeka posjetili mnogi uvaženi gosti, a razlog tome je svečano obilježavanje 60. godina postojanja škole i završetak školskog Državnog natjecanja i proglašenje rezultata.

Priznanja za sudjelovanje i diplome najboljima uručio je pomoćnik ministra poljoprivede g. Damir Tuđan koji je napomenuo da su pobjednici svi koji su došli na ovo Državno natjecanje i da je na svima nama da se stvore uvjeti da ti mladi ljudi po završetku školovanja ostaju u Hrvatskoj i obrađuju hrvatske zemlje, a ne tuđe.

Osim g. Tuđana svečanosti su prisustvovali i pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja g. Milan Rezo, pročelnik upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije g. Miroslav Huđek, načelnik Općine Vinica g. Marijan Kostanjevac, zamjenica načelnika gđa Mirjana Jambriško i ostali uvaženi gosti.

Prema riječima načelnika Marijana Kostanjevca u ovoj školi koja je osnovana prije 60. godina izučili su svoje zanate najveći stručnjaci u cvjećarstvu, hortikulturi, krajobraznoj arhitekturi, voćari, vinogradari, vinari, veterinarski tehničari i fitofarmaceuti.

Na ovom Državnom natjecanju SŠ Arboretum Opeka potvrdila je da nastavlja tradiciju najboljih škola jer su njihovi učenici u svim disciplinama osvojili nagrade.