OTVORENO DRŽAVNO NATJECANJE U SŠ ARBORETUM OPEKA

Napisala on Čet, 26/04/2018 - 13:04,

Danas, 26. travnja 2018. godine započinje školsko Državno natjecanje u sektoru poljoprivrede, prehrane i veterine u disciplinama AGRO, FLORA I VETERINARSKI TEHNIČAR. Domačin natjecanja je SŠ Arboretum Opeka, a ukupno je 66 sudionika, učenika i njihovih mentora, srednjih škola Republike Hrvatske obrazovnog sektora poljoprivreda, prehrana i veterina,  koji su stekli pravo sudjelovati na  ovom Državnom natjecanju.

Spomenuto državno natjecanje službeno je otvorio načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac koji je nakon upućenih pozdrava u ime predsjednika vijeća g. Mihalića, zamjenice gđe Jambriško i u svoje osobno ime čestitao ravnateljici gđi Rajki Tršinski i obljetnicu 60 godina postojanja škole. Ovom je prilikom istaknuo postojanje dugogodišnje dobre suradnje Općine Vinica i SŠ Arboretum Opeka i na tome uputio zahvale. Osim sudionika, njihovih mentora, profesora, domačina, članova Državnog povjerenstva i načelnika Općine otvaranju je prisustvovao i prečasni Valent Posavec, vinički župnik.

- Ova srednja škola nekada jedina takva u bivšoj državi naš je ponos, brend, ali i veliki promotor jer sigurno ne postoji mjesta u državi gdje se nije čulo za ovu školu, izjavio je između ostalog načelnik Marijan Kostanjevac prilikom otvaranja natjecanja te zaželio dobre ruzultate svim sudionicima natjecanja.