Mještani Općine Vinica posjetili spomen-obilježje u Jarmini

OBJAVLJENO 10.11.2022.  |  AUTOR: Općina Vinica

U srijedu, 09.studenog 2022. godine kod spomen-obilježja na izlazu iz Jarmine prema Karadžićevu obilježena je 31. obljetnica pogibije pripadnika Specijalne jedinice policije PU Varaždinske „RODA“ u akciji „Vihor“. U znak sjećanja na svog sumještanina Mladena Kasuna, mještani Općine Vinica posjetili su Jarminu kako bi položili vijence i zapalili lampione Mladenu i njegovim suborcima koji su poginuli tog dana prilikom pokušaja proboja prema Vukovaru.

Organizator posjeta je UDVDR- klub Vinica pod pokroviteljstvom Općine Vinica, a počast su uz načelnika, odali i članovi obitelji Kasun,predstavnici Općine Vinica, predstavnici Košarkaškog kluba Vinica, prečasni Valent Posavec te učenici iz Osnovne škole Vinica.

Načelnik Općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec, prof. i načelnik Općine Jarmina Goran Ileković također su odali počast poginulima polaganjem vijenaca i paljenjem lampiona te na taj poseban dan potpisali su Povelju o prijateljstvu i suradnji između Općine Jarmina i Općine Vinica.

Nakon polaganja vijenaca te odavanja počasti služena je sveta misa u mjesnoj crkvi Sv. Vendelina u Jarmini koju su služili župnik Jarmine Antun Farkaš te vinički župnik prečasni Valent Posavec. Nakon mise, sudionici su obišli Dom hrvatskih branitelja u Jarmini.

U sklopu obilaska, posjetili su Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, Franjevački samostan i Vukovarski vodotoranj.

Načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof. ističe: „09.11. istovremeno izaziva i tugu i ponos. Općinu Jarmina i Općinu Vinica veže nesretni događaj, ali i puno više. Nastojat ćemo i dalje dovoditi učenike da se ne bi zaboravio ovaj nesretni događaj te održavati prijateljstvo i povezati se u gospodarskom smislu“.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.