Načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof. potpisao ugovore za projekt „Zaželi biti zaposlena žena“

OBJAVLJENO 28.10.2022.  |  AUTOR: Općina Vinica
Načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof. potpisao ugovore za projekt „Zaželi biti zaposlena žena“

Danas, 28. listopada 2022. godine potpisani su ugovori za projekt „Zaželi biti zaposlena žena“ u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020“.

Treću fazu hvalevrijednog projekta provodi Općina Bednja zajedno s partnerima- Općina Vinica, Centar za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje- Regionalni ured Varaždin i Centar za socijalnu skrb Varaždin.

Projektom je za područje Općine Vinica planirano zapošljavanje tri žena, a u trajanju od 6 mjeseci. Predviđeno je da svaka od njih pruža potporu i podršku za najmanje šest krajnjih korisnika. Poslove koje će obavljati su pomoć u kući starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.  Osim potrebne pomoći za starije i nemoćne, ovim projektom pruža se prilika ženama da se privremeno zaposle.

Načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof. vjeruje da će treća faza, kao i prethodne dvije faze, pokazati dvostruke pozitivne efekte jer osim što su teško zaposlive žene dobile priliku za zapošljavanjem,  stariji i nemoćni mještani dobit će prijeko potrebnu pomoć i podršku u svakodnevnim životnim situacijama.  Idući tjedan zaposlenim ženama bit će dodijeljeni i električni bicikli koji će im služiti kao prijevozno sredstvo u svakodnevnom obavljanju posla.

Internet stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost.