INTERPRETACIJSKA PLOČA U SKLOPU PROJEKTA DETOX

Napisala on Čet, 11/01/2018 - 12:01,

U sklopu projekta Detox, Interreg Slovenija-Hrvatska, koji je financiran od strane Europske unije postavljena je interpretacijska ploča Općine Vinica sa važnim znamenitostima na području općine.

Postavljena ploča informativnog je i poučnog karaktera sa znamenitostima ucrtanim na karti Općine Vinica i njihovim nazivima na hrvatskom, slovenskom i engleskom jeziku te slikama s QR kodovima koji upućuju na internetsku stranicu projekta ETNOTOUR gdje se nalaze tekstualni sadržaji o pojedinim znamenitostima.

Ploča je uz prethodno dobivenu suglasnost Osnovne škole Vinica postavljena na prostor ispred Osnovne škole, u neposrednoj blizini zgrade Općine, a djelatnici Općine Vinica zaposleni u sklopu javnih radova uredili su okoliš oko postavljene ploče.

Postavljanjem ploče na vidljivo i frekventno mjesto ispred škole pridonosi se vidljivosti projekta kao i njezinoj glavnoj namjeni - buđenju svijesti o potrebi očuvanja kulturne baštine, promociji i podizanju opće obrazovne i kulturne razine, kako domaćih tako i stranih posjetitelja Općine Vinica.