POSJETITELJI ODUŠEVLJENI 2. VINIČKOM GLAZBENOM VEČERI

Napisala on Pon, 08/01/2018 - 10:01,

U nedjelju, 07.01.2018. u dvorani Općine Vinica održana je 2. Vinička glazbena večer u organizaciji i pod pokroviteljstvom Općine Vinica koja je i ove godine okupila glazbenike s viničkog područja, gostujući zbor iz Cestice i neizostavnog promotora kajkavske pjesme Ivicu Pepelka i tako omugućila mnogobrojnim Viničancima prekrasnu glazbenu večer. Dvorana je i ovaj put bila premala za sve posjetitelje koji su uživali u predstavljanju izvođača i velikim pljeskom podržavali svaki nastup viničkih glazbenika.

2. Viničku glazbenu večer svojim su nastupom otvorile članice ŽVS Leluja pod vodstvom gospođe Katarine Pajtlar, a nakon njih publika je u jednom dahu odslušala nastup Pjevačkog zbora Stellarium Choir iz susjedne Općine Cestica koji vodi profesorica Gordana Kos Kolar. Za nastavak dobre atmosfere pobrinuli su Zagorski veseljaki i Marta Strmečki, a nastup Gabriele Hrženjak, studentice 2. godine Muzičke akademije u Ljubljani publika je kao i obično podržala velikim pljeskom. Viničkoj publici dobro poznati Vinički tamburaši dodatno su ugrijali atmosferu u dvorani s pjesmama „Na Štefanje“ i „Jurek i Barek“.

Mnogobrojnu publiku naročito je oduševio poseban gost večeri Ivica Pepelko s kojim je publika rado zapjevala svima dobro znane pjesme, a skladbu „Vse se mijenja“ s kojom su se predstavili i na Krapinskom festivalu, izveo je u duetu s Gabrielom Hrženjak.

Članovi TS Krijesnice, koje Viničanci poznaju i uživaju u njihovim izvedbama već gotovo 25 godina, na radost i uživanje, publici su se predstavili skladbama „Klet je prava apoteka“ i „Ja bum sebi lasi vužgal“. Puhački orkestar Hrvatskog viničkog zavičajnog društva koji djeluje već 15 godina pod vodstvom profesora Darka Navoja, svojim izvedbama skladbi: Božićni potpouri, Spanish eye i Spiel mit eine Polka, nikog u dvorani nije ostavio ravnodušnim.

Na kraju programa svim okupljenima u dvorani obratio se načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac i zahvalio svim izvođačima koji su svojim nastupima razveselili publiku te sponzorima koji su svojim donacijama pomogli da se održi 2. Vinička glazbena večer. Načelnik je uz zahvale pozdravio vijećnike Općinskog vijeća, predsjednika Općinskog vijeća Marijana Mihalića, zamjenicu načelnika Mirjanu Jambriško, prečasnog Valenta Posavca, a posebne pozdrave i zahvalu na posjeti uputio je saborskom zastupniku gospodinu Anđelku Stričaku koji je sa svojom suprugom vidno uživao u glazbenoj večeri. Zahvalio je i svim posjetiteljima koji su se okupili u ovako velikom broju što dokazuje da Viničanci njeguju tradiciju, vole i podržavaju domaću kajkavsku glazbu.

Na kraju ove glazbene večeri, svi izvođači otpjevali su pjesmu 'Narodil nam se kralj nebeski', u čemu im se pridružio i načelnik, a publika je zasluženo sve sudionike programa  nagradila iskrenim i snažnim pljeskom.