OBILJEŽAVANJE 25. OBLJETNICE OSNUTKA 7. GARDIJSKE BRIGADE „PUMA“

Napisala on Čet, 21/12/2017 - 11:12,

Danas, 21.12.2017.g. povodom obilježavanja 25.obljetnice 7.gardijske brigade „PUMA“ kod spomen obilježja 5.bojne 1.A brigade u Vinici, okupili su se pripadnici s 7.GBR , 5.bojne 1.A brigade ZNG-a i članovi UDVDR-a Klub Vinica. Okupljene veterane pozdravio je Robert Puja i zahvalio svim okupljenima na dolasku i prisjećanju na prve dane brigade.

Svim veteranima obratio se i načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac koji je nakon upućenih pozdrava svim okupljenima istaknuo kako se nikad ne smije zaboraviti važnost i uloga hrvatskih branitelja koji su pod mudrim vodstvom dr. Franje Tuđmana i svih hrvatskih generala pobjedili više puta nadmočnijeg agresora. Načelnik je također svim pripadnicima slavne brigade čestitao njihov dan i 25. godišnjicu osnivanja.

Među prisutnima bio je prečasni Valent Posavec, vinički župnik koji je predvodio zajedničku molitvu za poginule hrvatske branitelje i osvrnuo se na neviđenu hajku protiv branitelja i veličanja onih iz drugog svjetskog rata, a koji su pod petokrakom činili velike zločine nad hrvatskim narodom.

Svi zajedno zatim su zapalili svijeće kod spomen obilježja i izmolili molitvu za sve poginule i preminule branitelje Domovinskog rata.