U Općini Vinica studenti potpisali ugovore o novčanoj potpori

Napisala on Ned, 12/11/2017 - 16:11,

Danas, 12.11.2017. u 13 sati u prostorijama  Općine Vinica održano je  potpisivanje ugovora o novčanoj potpori za akademsku godinu 2017./2018. Ove godine 65 studenata zadovoljilo je uvjete i time steklo pravo na novčanu potporu od 250,00 kn, odnosno 400,00 kn, ovisno o mjestu studiranja.

Prije samog početka potpisivanja studentima se obratio načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac koji je okupljene pozdravio te izrazio veliko zadovoljstvo i ponos što  toliki broj mladih s područja Općine studira i ulaže u svoje znanje.

- U proračunu Općine Vinica i ove su godine planirana sredstva za ovu vrstu potpore da barem malo pomognemo studentima i time pokazujemo da su nam oni itekako važni. Mladi su budućnost i u njih trebamo i nastojimo ulagati, istaknuo je načelnik u svojem obraćanju. Pri tom je izrazio nadu da neće svi nakon završenog studiranja otići na rad u druge države jer ih ova  zajednica itekako treba. Na sveopće zadovoljstvo svih studenata, načelnik je u daljnjem obraćanju najavio i povećanje novčane potpore od 01.01.2018. s dosadašnjih 250,00 kn na 300,00 kn  odnosno, s 400,00 kn  na 500,00 kn, ovisno o mjestu studiranja.

Studentima su se obratili i zamjenica načelnika, Mirjana Jambriško i predsjednik Općinskog Vijeća, Marijan Mihalić koji su između ostalog čestitali studentima na upisu i uspješnom polaganju ispita i zaželjeli im sreću u nastavku njihovog školovanja.

Studentica Gabriela Hrženjak zahvalila je načelniku u svoje ime i u ime svih studenata na brizi i dodjeljenim potporama. 

Nakon potpisivanja ugovora okupljeni studenti fotografirali su se za tu priliku s načelnikom, zamjenicom načelnika i predjsednikom Općinskog Vijeća ispred zgrade Općine.