Vatrogasci s područja Općine Vinica prikazali operativnu spremnost na "požaru" podruma u Gornjem Ladanju

Napisala on Pon, 06/11/2017 - 14:11,

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornje Ladanje jučer je održana javna-pokazna vatrogasna vježba "Gornje Ladanje 2017." u Gornjem Ladanju.

Vježba je održana s pretpostavkom da je došlo do požara podruma u objektu društvenog doma te opasnost od širenja požara na cijeli objekt. Bilo je potrebno brzo izvršiti pretraživanje podruma jer su se unutra nalazile unesrećene osobe. Operativni članovi DVD-a Vinica pristupili su izvlačenju unesrećenih te gašenju požara u podrumu dok su operativni članovi domaćini DVD-a Gornje Ladanje i gosti operativni članovi iz DVD-a Donje Vratno sprječavali širenje požara na objekt. Na javnoj-pokaznoj vježbi sudjelovalo je 26 operativnih vatrogasaca s navalnim vozilom, auto cisternom i dva kombija.

Vježbom su vatrogasci sagledali sve specifičnosti takve vrste požara te su ujedno provjerili ispravnost vatrogasne opreme, vozila, hidrantske mreže, ali svakako i operativnu spremnost.

Nakon vježbe, zamjenik zapovjednika DVD-a Gornje Ladanje Tomislav Zrinski podnio je prijavak načelniku Općine Vinica gospodinu Marijanu Kostanjevac koji je samu vježbu ocijenio uspješnom te zahvalio svim vatrogascima na požrtvovnosti i nesebičnom dobrovoljnom radu.