Otvorena vrata Viničke tradicijske kuće

Napisala on Čet, 02/11/2017 - 11:11,

Obavještavaju se svi zainteresirani koji žele posjetiti Viničku tradicijsku kuću, koja je otvorena u sklopu programa Detox , a nalazi se u neposrednoj blizini arboretuma Opeka, na imanju Snježane i Milivoja Kostanjevec u Marčanu, Vinička 73, da je kuća otvorena za razgledavanje svaku subotu od 10,00 do 15,00 sati, a radnim danom uz prethodnu najavu na broj telefona 042/722-233.

S obzirom da se opremanje kuće nastavlja i dalje i da ju je potrebno nadopuniti starim predmetima iz ranijih vremena u kući je izložena  „Donacijska kutija“, a sredstva iz donacije koristit će se isključivo za nabavu i opremanje, ali i za održavanje.

 

Osim novčanih donacija dobrodošle su i donacije u vidu starih predmeta: posude, alati, slike.. te stoga lijepo molimo sve naše mještane Općine Vinica, ali i sve ostale koji posjeduju takve predmete, a voljni su ih donirati za opremanje tradicijske kuće i ostaviti ih u nasljeđe današnjim i budućim generacijama Viničanaca te na taj način sačuvati Viničku kulturnu baštinu, da se jave u Općinu Vinica ili na broj telefona 042/722-233.