Uspješno održana javna vatrogasna vježba Vinica 2017.

Napisala on Pon, 23/10/2017 - 07:10,

   U nedjelju 22.10.2017. održana je javna vježba Vinica 2017. Na vježbi su sudjelovali domaćini, vatrogasci DVD Vinica sa navalnim vozilom, auto cisternom i kombi vozilom; te DVD Donje Vratno i DVD Gornje Ladanje sa kombi vozilima. U vježbi je sudjelovalo ukupno 35 vatrogasaca, načelnik općine Vinica Marijan Kostanjevac te svi zaposlenici Općine Vinica.

   Pretpostavka požara bio je požar na prvom katu zgrade općina Vinica. Vatrogasci su uz prezentaciju gašenja požara, prezentirali i spašavanje sa visine pomoću dva užeta. Zgrada općine Vinica gasila se sa dva mlaza vanjske navale te jednim mlazom unutarnje navale ; a sredstvo gašenja bila je voda. Vanjsku navalu sa dva mlaza izveli su članovi DVD Vinica i DVD Donje Vratno, a unutarnju navalu izveli su operativci DVD Vinica opremljeni izolacijskim aparatima. Vatrogasci DVD Gornje Ladanje na vježbi su pomoću relejne dobave vode punili spremnik auto cisterne. Nakon prezentacije gašenja požara, zaposlenicima općine Vinica i ostalim gledateljima na javnoj vježbi prezentirano je i spašavanje sa visine pomoću dva užeta.

   Vježba je uspješno okončana i poslužila je svrsi; a to je bila provjera djela hidrantske mreže, provjera opreme sva tri vatrogasna društva, provjera sirena i kao najvažnije provjera operativne spremnosti sva tri dobrovolja vatrogasna društva na području Općine Vinica.

   Nakon vježbe zapovjednik DVD Vinica Tomica Šaško podnio je prijavak Načelniku općine Vinica Marjanu Kostanjevcu. Načelnik je samu vježbu ocijenio uspješnom i zahvalio se svim vatrogascima na požrtvovnosti i nesebičnom dobrovoljnom radu.