Završena humanitarna akcija "Cvijećem do pomoći"

Napisala on Čet, 19/10/2017 - 09:10,

Primopredajom opreme i pomagala koja su urućena Općini Vinica, OŠ Vinica i dječjem vrtiću „Sreća“ završena je humanitarna akcija „Cvijećem do pomoći“ koja je započela u travnju, na inicijativu najmedicinske sestre Hrvaske, a rođene Viničanke Božene Kapitarić. Zahvaljujući organizatorima, donatorima koje su poklonili više od tisuću sadnica cvijeća, a ponajviše mještanima koji su se uključili kupnjom sadnica, ovom akcijom je prikupljeno ukupno 7.800,00 kn.

Prikupljenim sredstvima nabavljena su dva antidekubitalna madraca s navlakama i kolica za guranje za stare i nemoćne koje će moći koristiti mještani Općine Vinica, a koje je u ime Općine Vinica preuzela pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine, Snježana Kovačić. Za Osnovnu školu Vinica nabavljena su pomagala koja će koristiti učenici s posebnim potrebama, a uručena su v.d. ravnateljici škole Mirjani Jambriško, te didaktičke igračke kojima će se igrati djeca, polaznici dječjeg vrtića „Sreća“, a predani su ravnateljici vrtića, Kristini Posavi.

Da je akcija uspjela i više od očekivanog izjavila je i sama organizatorica Božena Kapitarić koja je zahvalila svim donatorima  i mještanima koji su prepoznali značaj ove  humanitarne akcije  te dodala da će se, s obzirom na prihvaćenost i nesebičnu uključenost mnogih mještana, nastaviti i slijedeće godine.

Uspješno provedenom akcijom posebno je bio zadovoljan načelnik Općine Vinica, g. Marijan Kostanjevac, a dodatno ga veseli što će se nastaviti s akcijom i iduće godine. Kupljena je vrijedna oprema koju će moći koristiti mještani naše općine, djeca u vrtiću i školi i na tome zahvaljujem Boženi i svima koji su se uključili u akciju – izjavio je načelnik, i dodao kako će Općina i dalje podržavati slične akcije.