Održana 3. Biciklijada Vinica - Gornji Kneginec

Napisala on Pon, 18/09/2017 - 08:09,

Unatoč lošem vremenu ove se subote na startu 3. Biciklijade okupilo preko dvadesetak biciklista - djece i rekreativaca, kako bi obilježili Dan oslobođenja Grada Varaždina i Varaždinske županije te Dan branitelja Varaždinske županije.

Prije starta biciklistima se obratio predsjednik viničkog kluba branitelja g.Ivan Krajcer te zahvalio svima na dolasku zaželjevši sudionicima sigurnu vožnju i sretan dolazak na cilj u Gornjem Knegincu. Predsjednik Kluba iz Gornjeg Kneginca g. Ocvirek također se pridružio željama za uspješnom vožnjom okupljenim biciklistima . U svom su obraćanju oba predsjednika istakla značaj obilježavanja obljetnice te zahvalili svima na pomoći osobito Udruzi dragovoljaca i veterana domovinskog rata pod čijim se pokroviteljstvom ova biciklijada održava već treću godinu. Između ostalog, kako su rekli, važno je znati i uvijek naglašavati kako se upravo u Vinici formirala 5. Bojna 1 A brigade „Tigrovi“ iz koje je kasnije formirana legendarna 7. Gardijska brigada „Pume“ te kako se ne smije zaboraviti doprinos svih koji su sudjelovali u obrani Varaždina i okolice.

Okupljenim biciklistima obratio se i načelnik Općine Vinica g. Marijan Kostanjevac zahvalivši svima, pogotovo mladima i djeci , na dolasku. U prigodnom obraćanju istaknuo je značaj svih koji su branili te u konačnici i obranili i oslobodili grad Varaždin od jugokomunističke vojske. Također je zahvalio oragnizatoru utrke te svim sudionicima poželio ugodnu i sretnu vožnju do cilja u Gornjem Knegincu.