BICIKLIJADA VINICA - VARAŽDIN BREG

Napisala on Uto, 12/09/2017 - 10:09,

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u povodu obilježavanja 26. godišnjice oslobođenja Grada Varaždina i Varaždinske županije organizira u subotu 16. rujna u 10 sati treću Ppo redu, biciklijadu Vinica – Varaždin Breg.

Ruta biciklijade od Vinice do Varaždin Brega  usko je vezana uz Domovinski rat i povezuje mjesta u Varaždinu i njegovoj okolici koja su imala svoju značajniju ulogu u Domovinskom ratu i Varaždinskim danima rata, te obrani Republike Hrvatske.

Za start  biciklijade izabrana je Vinica  gdje je ustrojena  5. bojna 1. A brigade ZNG – Tigrovi, početak biciklijade predviđen je u 10 sati.

 

Ujedno će se biciklijadom obilježiti i Europski tjedan kretanja (European Mobility Week – EMW) koji se obilježava svake godine od 16. do 22. rujna u cijeloj Europi, u organizaciji Europske komisije (Glavne uprave za okoliš i Glavne uprave za mobilnost i promet Europske komisije) i obuhvaćeno preko 1.000 gradova, a posvećen je održivom kretanju i mobilnosti.

Biciklijada je rekreativno-edukativnog karaktera (nije utrka), a između etapa predviđena su kratka zaustavljanja kako bi se tempo biciklijade prilagodio svim sudionicima od onih najmlađih do onih najstarijih.  Za osobe mlađe od 16 godina obavezna je kaciga te pratnja odrasle osobe, a bit će organizirana redarska služba i prateće vozilo. Također, sudionici se mogu priključiti između pojedinih etapa.