Veselo u novu školsku godinu

Napisala on Pon, 04/09/2017 - 09:09,

Danas je za učenike osnovnih i srednjih škola službeno započela nova školska godina 2017/2018. Tim povodom načelnik Općine Marijan Kostanjevac prisustvovao je prigodnoj svečanosti u Područnoj školi u Gornjem Ladanju gdje je bilo vrlo veselo i živo jer su stariji učenici pripremili splet pjesmica i igrokaza za učenike 1. razreda kao bi im uljepšali polazak u školu. Načelnik je poželio puno uspjeha svim polaznicima naše Osnovne škole, osobito malim prvašićima koji danas sjedanjem u školske klupe okreću novu stranicu u svom životu, svim profesorima i učiteljima kao i svim ostalim djelatnicima škole zamolivši ih da kao i do sada revno vode brigu i podučavaju sve naše učenike. Između ostalog, načelnik je zamolio prisutne roditelje za strpljenje zbog radova koji se izvode na županijskoj cesti odnosno ulici Bana Jelačića u Gornjem Ladanju, naglašavajući kako će sigurnosni uvjeti za djecu biti daleko bolji po dovršetku radova.

Načelnik je povodom početka školske godine  čestitku  s lijepim željama uputio i učenicima, profesorima i ravnateljici te ostalim djelatnicima Srednje škole "Arboretum Opeka".

Važno je naglasiti da je kao i ranijih godina, tako je i ove godine Općina Vinica pomogla u financijskom rasterećenju roditelja nabavivši za svakog učenika potrebne radne bilježnice za što će iz općinskog proračuna biti osigurano cca 120.000,00 kuna.

Roditeljima učenika srednjih škola Općina će pomoći subvencioniranjem mjesečne autobusne karte sa 30,00 kuna tako da će trošak za roditelje ostati 70,00 kn.